Victorie! Președintele Iohannis a promulgat Legea privind confiscarea extinsă a averilor ilicite

Victorie! Da, astăzi am obținut o mare victorie și, împreună, am scris o pagină importantă pentru justiția din România, o filă importantă pentru parcursul democratic și consolidarea statului de drept din România! Așa simt eu! Preşedintele Iohannis a promulgat, astăzi, legea privind confiscarea extinsă a averilor ilicite. Astăzi lupta mea de aproape 3 ani a fost câștigată în favoarea românilor cinstiți. De astăzi, procurorii, judecătorii, ANAF, ANABI și toate instituțiile care au atribuții în recuperarea banilor furați de la statul român au TOATE instrumentele legale pentru ca fiecare leu furat statului român și pitit inclusiv către terțe persoane să fie recuperat.

Aștept și sunt convinsă că fiecare român cinstit și de bună credință așteaptă rezultate! Așa că… la treabă! Voi urmari cu mare atenție punerea în aplicare a acestei legi! Acum nu mai există nicio scuză sau impediment pentru ca toți banii furați statului român să fie recuperați! Nu pot exprima în cuvinte cât de mult vă mulțumesc tuturor pentru că împreună am dus și am câștigat bătălie cu bătălie până astăzi, când împreună am câștigat această luptă dusă împotriva celor care își făceau speranțe că România va rămâne o țară unde își vor putea continua hoțiile și mișmașurile din care, după procese interminabile, să rămână cu banii intacți. Aveți încredere că, pas cu pas, România devine un loc unde domnește legea! Statul român își apără cetățenii, iar averile obținute ilegal nu mai sunt deloc în siguranță… Și cum am mai spus: ATENȚIE DOMNILOR PUNGAȘI: AVERILE OBȚINUTE ILICIT SUNT ÎN MARE PERICOL DE CONFISCARE!

Sunt mulțumită că îmi închei activitatea în Parlamentul României cu o astfel de lege, una dintre cele mai importante din ultimii 30 de ani, scriind împreună cu voi o filă importantă în istoria României!
Dați share oameni frumoși și buni, să se știe adevărul!
https://www.google.com/…/s/m.hotnews.ro/stire/24392410%3famp

8 decembrie – Ziua Constituției

Astăzi, 8 decembrie, este o zi importantă pentru democrația din România, deoarece sarbatorim Ziua Constituției. Este ziua în care ni se reamintește, de fapt că, prin referendumul național din 8 decembrie 1991, a fost adoptată prima Constituție post-decembristă, încheindu-se astfel lungii ani de dictatură comunistă.

De-a lungul anilor, la învestirea în diferite funcții publice, am depus de nenumărate ori jurământul cu mâna pe Constituție, ultima dată fiind la venirea în fruntea ministerului Justiției. Chiar daca cateodata au fost momente dificile am respectat întotdeauna, cu sfințenie, jurământul făcut cu mâna pe Constituție si Biblie. Personal port mereu în inimă articolul din Constituție care spune că fidelitatea față de țară este sacră. Asa cum mereu am aparat articolul care ne spune clar ca nimeni nu este mai presus de lege!

Constituția este temelia democrației românești și consacră faptul că România este stat național, suveran și independent, unitar şi indivizibil, democratic și social, şi garantează demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, dreptatea şi pluralismul politic ca valori supreme. Au fost si sunt discutii, in spatiul public, despre revizuirea Constituției avand in vedere transformarile care au avut loc in societate in toata aceasta perioada. Se impune revizuirea Constitutiei si pentru a inlatura interpretarile date dupa bunul plac date de unii judecatori de la CCR de exemplu, CCR fiind totusi institutia care trebuie sa apere Constitutia. Personal cred ca revizuirea Constituției poate fi văzută si drept o oportunitate prin care să le creionăm generațiilor care vin din urmă un viitor mai bun.

Votul este arma cu care ajutăm România să redevină o țară normală – români din afara granițelor, votul vostru contează

Românii care trăiesc în afara granițelor țării nu numai ca sunt principalul investitor economic al Romaniei dar, fiecare dintre ei, sunt un investitor în democrația și statul de drept al acestei frumoase țări de care sunt legați sufletește, indiferent pe unde îi poartă pașii destinului. Nu de puține ori, în momente critice pentru cursul istoriei recente a României, românii din afara granițelor s-au implicat în “viața cetății” de acasă – de la proteste, la stat cu orele pentru a vota, cu încrederea că votul lor contează pentru cei dragi de acasă.

Timp de 5 ani am mâncat și eu această pâine a “diasporei”, am condus și eu cu orele ca să pot vota și știu cât de greu vă este chiar dacă material sau social vă este bine. Tocmai de aceea îmi permit să vă rog pe toți cei care mă urmăriți și aici și pe pagina mea oficială de FB să mergeți la vot știind cât de important este să vă exprimați opțiunea de vot la aceste alegeri cruciale pentru viitorul Romaniei… sunt cateva ganduri pe care le-am scris pentru diaspora.ro! Continuarea …in articolul de mai jos…. si daca vreti poate si un share! Multumesc

https://diaspora.ro/calea-cea-mai-sigura-de-a-repara-dezastrul-din-justitia-romaneasca-mesajul-vine-din-partea-doamnei-ana-birchall-fost-ministru-al-justitiei-cunoscatoare-avizata-a-dezastrului-lasat-de-majoritatea-p/?fbclid=IwAR0rVVS8l8s8YqHbCfotmN0wF-3QSSanadX8eJ-ILWT1E3ASdEIzpjAbPHs
Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului

În fiecare an, pe data de 9 noiembrie, este celebrată Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului. Data aleasă pentru această zi semnifică declanşarea pogromului împotriva evreilor la ordinul lui Adolf Hitler în 1938, intrată în istorie ca „Noaptea de cristal”, când în Germania au fost sparte magazinele evreieşti, iar sinagogile au fost incendiate.

Astăzi, este de datoria noastră, a tuturor, să reflectăm asupra acestui moment pentru a ne asigura că faptele abominabile ale trecutului nu se vor mai putea repeta şi pentru a înţelege mai bine misiunea ce ne revine astăzi într-o lume a libertăţii, a civilizaţiei şi a bunei convieţuiri. Este datoria noastră colectivă de a combate antisemitismul, totalitarismul, xenofobia şi discriminarea rasială. Trebuie să spunem încă odată un NU hotărât discriminării și intoleranței.

Sursa foto: unitedagainstracism.org si TVR).

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

În fiecare an, data de 8 noiembrie este închinată de Biserica Ortodoxă Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și tuturor cereștilor netrupești puteri slujitoare lui Dumnezeu în ceruri.

Această zi a început a fi prăznuită în Biserică ca sărbătoare a îngerilor în veacul al cincilea şi s-a răspândit repede în tot Răsăritul creştin. Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, împreună cu toate cetele îngerești care nu s-au rupt de Dumnezeire, ci au rămas în ascultare și în lauda veșnică a lui Dumnezeu. În această sfântă sărbătoare ne ridicăm gândurile și rugăciunile către lumea nevăzută, care este alături de noi, ocrotindu-ne prin îngerii păzitori și ferindu-ne de păcate. Despre îngeri, Biserica ne învaţă că sunt duhuri slujitoare, slugi credincioase lui Dumnezeu, prieteni şi ocrotitori ai oamenilor.

Tuturor celor care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, sau alte nume de îngeri, le urez multă sănătate, spor în viață și în credință, iar ocrotirea patronilor spirituali să se reverse asupra lor în fiecare moment al vieții! La mulți ani!

America alege – 2020

Cu totii privim cu încredere și deosebit interes către alegerile din Statele Unite ale Americii, partener strategic al României, care se desfășoară într-un context așa cum nu a mai fost până acum, marcat de al doilea val al pandemiei de coronavirus. Chiar și în acest context, îmi exprim încrederea ca România să continue alături de SUA eforturile de promovare a valorilor democratice, statul de drept, piață liberă, respectarea drepturilor omului și relațiile inter-umane, în spiritul Parteneriatului Strategic dintre țările noastre, fundamentat pe angajamentul comun din Declarația de Parteneriat Strategic pentru Secolul XXI dintre România și SUA.

Urez poporului american, cu deosebită căldură, mult succes, să aleagă în același spirit civic demonstrat de-a lungul istoriei, statuat pe principiile enunțate în Declarația de Independență, conform cărora „ Toți oamenii sunt egali, …. înzestrați de Creator cu anumite Drepturi inalienabile, printre care Viața si Libertatea”Cu totii privim cu încredere și deosebit interes către alegerile din Statele Unite ale Americii, partener strategic al României, care se desfășoară într-un context așa cum nu a mai fost până acum, marcat de al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Chiar și în acest context, îmi exprim încrederea ca România să continue alături de SUA eforturile de promovare a valorilor democratice, statul de drept, piață liberă, respectarea drepturilor omului și relațiile inter-umane, în spiritul Parteneriatului Strategic dintre țările noastre, fundamentat pe angajamentul comun din Declarația de Parteneriat Strategic pentru Secolul XXI dintre România și SUA. Urez poporului american, cu deosebită căldură, mult succes, să aleagă în același spirit civic demonstrat de-a lungul istoriei, statuat pe principiile enunțate în Declarația de Independență, conform cărora „ Toți oamenii sunt egali, …. înzestrați de Creator cu anumite Drepturi inalienabile, printre care Viața si Libertatea”

Alegeri prezidențiale în Republica Moldova

Astazi, frații noștri de peste Prut merg la vot sa iși aleaga președintele. Mult succes reprezentanților formațiunilor proeuropene, în special Maiei Sandu, candidatul cu cele mai multe șanse, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, care pot asigura continuarea parcursului european al Republicii Moldova.

Imi exprim speranța ca scrutinul, care va beneficia de prezența observatorilor naționali și internaționali, atât din cadrul Misiunilor lansate de Biroul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al OSCE cât și ai unor organizații civice, să se desfășoare conform recomanadărilor Uniunii Europene respectiv „într-o manieră credibilă, incluzivă şi transparentă,” cu respectarea standardelor democratice şi a statului de drept.

Parteneriatului nostru Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova va continua să reprezinte o prioritate de prim rang pentru România. România a demonstrat consecvență în angajamentul de a sprijini integrarea europeană a Republici Moldova. Îmi exprim speranța că idealul integrării europene și euro-atlantice a Republicii Moldova, inclusiv prin votul de astazi, va fi înfăptuit cât mai curând, ca o dovadă în plus a ireversibilității parcursului către o democrație consolidată și a apartenenței Republicii Moldova la marea familie europeană.

Ziua Internațională a Mării Negre

În fiecare an, data de 31 octombrie este marcată ca Ziua Internaţională a Mării Negre, aniversând momentul semnării de către statele riverane ale Mării Negre, în 1996, a Planului Strategic de Acțiune pentru Marea Neagră, destinat îmbunătăţirii eforturilor colective pentru reducerea impactului poluării şi conservarea biodiversităţii.

Dincolo de momentul aniversar, această zi constituie un bun prilej pentru a reflecta asupra importanţei şi a potenţialului pe care le are Marea Neagră, atât din punct de vedere geopolitic şi strategic, cât şi, poate mai important, în ce priveşte bogăţia ecologică, frumuseţile oferite de relieful specific şi de diversitatea florei şi a faunei. Marea Neagră se bucură de o atenție deosebită nu numai datorită poziționării sale geostrategice, ci și potențialului de dezvoltare a securității în regiune.

Prin poziția geostrategică și mai ales în contextual provocărilor de securitatea din regiunea Mării Negre, cooperarea strânsă a statelor din regiune este esențială. De asemenea, datorită resurselor bogate de gaze naturale de pe platoul continental al Mării Negre, România este considerată un hub energetic regional. În context, potențialul Mării Negre trebuie maximizat pentru că oferă posibilitatea țării noastre să atragă cât mai multe investiții în domeniul energiei, care să creeze premisele asigurării independenței energetice pentru România și pentru Uniunea Europeană. Totodată, Marea Neagră reprezintă un cadru cultural, economic şi social care a prilejuit nu doar dezvoltarea societăţilor şi a statelor din regiune, dar şi îmbunătăţirea contactelor în plan internaţional, prin importanţa jucată în întreaga lume.

România, ca stat riveran, are datoria de a se concentra pe valorificarea comorilor pe care Marea Neagră ni le pune la dispoziţie. Avem cu toţii răspunderea de a proteja Marea Neagră, de a ne bucura în mod responsabil de imensul său potenţial turistic, economic şi cultural, însă în acelaşi timp trebuie să adoptăm o conduită responsabilă faţă de conservarea şi protejarea sa, astfel încât Marea Neagră să fie, cu adevărat, un diamant lăsat să strălucească! Iubesc Marea Neagră si regret ca anul acesta nu am apucat sa o vad!

5 ani de la incendiul din clubul Colectiv


Pe 30 octombrie, în urmă cu 5 ani, România a fost lovită de una dintre cele mai mari tragedii: incendiul din clubul Colectiv. 65 de tineri și-au pierdut viața, iar aproape 200 de tineri au fost răniți și au rămas marcați pe viață cu cicatricile fizice și psihice ale acelei seri fatidice.


Chiar dacă rănile adânci provocate în urma tragediei nu se vor vindeca niciodată, solidaritatea și altruismul dovedit de români în acele clipe teribile, dar și în zilele de după ne dau speranța că România poate și trebuie să fie un loc mai bun. Le doresc multă putere de luptă tuturor celor care în acea seară au trăit tragedia din Colectiv și mai ales familiilor care i-au pierdut pe cei dragi. Să aprindem fiecare câte o lumânare și să rostim o rugăciune în memoria tinerilor care s-au stins prea repede și profund nedrept în clubul Colectiv, în urmă cu cinci ani.

Respectand „obligatia de rezerva” pe care profesional o am, fiind un dosar pe rol, nu pot insa să nu mă gândesc la faptul că totusi au trecut și 5 ani de când acest dosar se târâie în instanțe. In justitie, se impune o reformă serioasă care să pună punct acestor situații. Au fost dosare care s-au închis și vinovații au scăpat doar pentru că fapta s-a prescris când dosarul era încă în instanță, spre să nu se întâmple același lucru și în cazul Colectiv. Magistrații au drepturi, dar au și obligații, inclusiv o răspundere imensă față de actul de justiție și încrederea românilor în dreptate și lege.

29 octombrie – Ziua Internațională a Internetului

Nu vreau să treacă ziua de astăzi și să nu sărbătorim împreuna „Ziua Internaţională a Internetului”. În urmă cu 51 de ani, în 29 octombrie 1969, a avut loc prima conexiune între două calculatoare. Conexiunea a durat numai câteva minute, însă a fost începutul unui mod de a trăi care va marca omenirea. Internetul și-a pus amprenta puternic nu numai asupra comunicațiilor, ci și asupra stilului de viață al fiecăruia dintre noi. De altfel, modul alert în care se dezvoltă societățile se datorează și Internetului, care are un impact imens asupra mediului social, economic și politic.


Astăzi, datorită Internetului, informațiile circulă cu viteza luminii între oameni care se află la zeci de mii de kilometri distanță. Tot datorită Internetului, putem sta conectați, audio și video, în orice moment cu cei dragi, lucru indispensabil în aceste vremuri tulburi din cauza Pandemiei de COVID-19, care ne-a limitat deplasarea. Tot Internetul este cel care ne aduce cu numai un simplu click, din confortul propriei case, orice serviciu de care avem nevoie pentru a ne ușura viața.


Însă nu lucru atât de util nu putea veni la pachet fără câteva neajunsuri. Internetul are și capcane, iar autoritățile depun zilnic eforturi pentru a ne proteja. Personal, am susținut întotdeauna necesitatea asigurarării unui mediu virtual sigur pentru noi, dar mai ales pentru copiii noștri, categoria cea mai vulnerabilă în interiorul spațiului virtual.
Folosiți responsabil acest instrument prețios care ne ușurează viața de zi cu zi.