Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 29, 2020 in International, Personal | 0 comments

29 octombrie – Ziua Internațională a Internetului

Nu vreau să treacă ziua de astăzi și să nu sărbătorim împreuna „Ziua Internaţională a Internetului”. În urmă cu 51 de ani, în 29 octombrie 1969, a avut loc prima conexiune între două calculatoare. Conexiunea a durat numai câteva minute, însă a fost începutul unui mod de a trăi care va marca omenirea. Internetul și-a pus amprenta puternic nu numai asupra comunicațiilor, ci și asupra stilului de viață al fiecăruia dintre noi. De altfel, modul alert în care se dezvoltă societățile se datorează și Internetului, care are un impact imens asupra mediului social, economic și politic.


Astăzi, datorită Internetului, informațiile circulă cu viteza luminii între oameni care se află la zeci de mii de kilometri distanță. Tot datorită Internetului, putem sta conectați, audio și video, în orice moment cu cei dragi, lucru indispensabil în aceste vremuri tulburi din cauza Pandemiei de COVID-19, care ne-a limitat deplasarea. Tot Internetul este cel care ne aduce cu numai un simplu click, din confortul propriei case, orice serviciu de care avem nevoie pentru a ne ușura viața.


Însă nu lucru atât de util nu putea veni la pachet fără câteva neajunsuri. Internetul are și capcane, iar autoritățile depun zilnic eforturi pentru a ne proteja. Personal, am susținut întotdeauna necesitatea asigurarării unui mediu virtual sigur pentru noi, dar mai ales pentru copiii noștri, categoria cea mai vulnerabilă în interiorul spațiului virtual.
Folosiți responsabil acest instrument prețios care ne ușurează viața de zi cu zi.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.