Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 1, 2020 in Politic, Profesional | 0 comments

Alegeri prezidențiale în Republica Moldova

Astazi, frații noștri de peste Prut merg la vot sa iși aleaga președintele. Mult succes reprezentanților formațiunilor proeuropene, în special Maiei Sandu, candidatul cu cele mai multe șanse, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, care pot asigura continuarea parcursului european al Republicii Moldova.

Imi exprim speranța ca scrutinul, care va beneficia de prezența observatorilor naționali și internaționali, atât din cadrul Misiunilor lansate de Biroul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al OSCE cât și ai unor organizații civice, să se desfășoare conform recomanadărilor Uniunii Europene respectiv „într-o manieră credibilă, incluzivă şi transparentă,” cu respectarea standardelor democratice şi a statului de drept.

Parteneriatului nostru Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova va continua să reprezinte o prioritate de prim rang pentru România. România a demonstrat consecvență în angajamentul de a sprijini integrarea europeană a Republici Moldova. Îmi exprim speranța că idealul integrării europene și euro-atlantice a Republicii Moldova, inclusiv prin votul de astazi, va fi înfăptuit cât mai curând, ca o dovadă în plus a ireversibilității parcursului către o democrație consolidată și a apartenenței Republicii Moldova la marea familie europeană.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.