Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 14, 2010 in Politic | 5 comments

Guest Post: Brâncuşi în suferinţă

1267691848brancusi-2

scris de Nea Costache din Tg Jiu.

„Locuiesc în Târgu-Jiu, oraşul lui Brâncuşi şi spre ruşinea mea, de aproape doi ani, nu mai trecusem prin Parcul municipiului ce adăposteşte nestematele sculpturi ieşite din dalta marelui sculptor. Prin noiembrie, am trecut prin parc, însoţit de fiul meu, Mitruţ.  La revederea operelor lui Brâncuşi, ambii, am ramas profund impresionaţi de starea avansată de degradare a acestora iar Mitruţ a făcut fotografii, pe care le-a postat pe blogul său.  După o serie de articole, aici, aici şi aici ale lui Mitruţ, postul de radio local, Radio Targu Jiu , a verificat starea de degradare a monumentelor, iniţiind campania “Operele lui Brâncuşi – neglijate de autorităţi”.

M-a intristat ce am citit in postul lui Nea Costache si desi nu am mai fost prin Tg Jiu de multa vreme, Coloana Infinitului are o semnificatie cu totul si cu totul aparte pentru mine. 

Mai multe aici. Personal sustin aceasta campanie si sper ca ma pot baza si pe voi, prietenii mei!

Sarmizegetusa este vandalizata, Brancusi este uitat si exemplele pot continua, din nefericire. Mai are rost sa spun ca peste tot in lume Brancusi este sarbatorit asa cum se cuvine, spre exemplu la  The Metropolitan Museum of Art din NYC si nu numai !!???

Ma intreb daca vom mai sti cu adevarat sa respectam valorile, sa respectam caracterele…sa ne eliberam de aceasta dictatura a non valorilor care a devenit cancerul societatii romanesti!!!!

5 Comments

 1. Din pacate fenomenul Brincusi nu este unic. Am trecut acum citiva ani prin Baile herculane si m-a apucat plinsul.Si nu numai acolo.
  In ce priveste „cancerul”societatii romanesti, nu mai stiu ce sa cred.Un parlament care de frica pierderii scaunelor si deci al privilegiilor de parlamentar, aproba un guvern Boc(nu mai stiu ce numar) dupa ce respinsesera candidati care cica nu au dovedit nimic(cel putin Boc a dovedit incompetenta),iar apoi aproba din prima un buget fara cap si fara coada…. De fapt sa va spun ceva:inainte de votul bugetului in parlament,un prieten cu relatii in PSD, imi spune ca bugetul va trece din prima,si mi-a spus si de ce.Dupa spusele prietenului din PSD(sus pus) fiecarui parlamentar i s-a promis o prima de 70000 euro(da ati vazut bine,saptezeci de mii)daca bugetil trece din prima,,,,si a trecut.
  Unde sint promisiunile din campania electorala domnilor parlamentari?Se pare ca persoanele integre au cam ramas pe dinafara.

 2. Nea Costache
  Imi cer scuze ca am deviat un pic subiectul,dar nu pot sa uit cu cita „rivna” incercau PDL-istii sa obtina voturi in campania electorala aruncind cu noroi in PSD. Nu sint membru al niciunui partid, dar ma revolta bataia de joc la care este supus sarmanul popor roman,si de la cine? de la cei care au uitat ca au cistigat alegerile cu sloganul „noi cu voi”.A mai pomenit cineva din PDL vorba asta?
  Revenind la monumente,ce s-ar face Romania daca ar avea de curatat presedintii de la Mount Rushmoore(americanii au facut-o)

 3. Va multumesc stimata d-na Birchall pentru implicarea dv. in aceasta campanie de salvare a operelor din Complexul brancusian aflate in suferinta. Sper ca strigatului nostru, i se vor alatura si alti bloggeri romani de pretutindeni, pentru sensibilizarea celor ce trebuie sa ia masuri de reconditionare si conservare a acestora.
  Va doresc o saptamana plina de realizari in activitatea dv.!

  • Nea Costache
   eu va multumesc. Numai bine

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.