Pages Menu
Categories Menu

Blog Ana Birchall

Felicitări tuturor elevilor pentru ambiția de care au dat dovadă!

Posted by on Apr 18, 2018 in Cultural, Personal, Social | 0 comments

Felicitări tuturor elevilor pentru ambiția de care au dat dovadă!

S-a mai încheiat o olimpiadă națională: Elevii vasluieni, salbă de premii la religie

S-a mai încheiat o olimpiadă națională: Elevii vasluieni, salbă de premii la religie

566 de ani de la nașterea lui Leonardo da Vinci

Posted by on Apr 15, 2018 in Cultural, Personal | 0 comments

566 de ani de la nașterea lui Leonardo da Vinci

La Gioconda (Mona Lisa), cea mai cunoscută operă de artă semnată Leonardo da Vinci

Pe 15 aprilie, în urmă cu 566 de ani, se năstea cea mai reprezentativă personalitate a Renașterii – Leonardo da Vinci. Pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor, Leonardo da Vinci este considerat cel mai de seamă geniu din întreaga istorie a omenirii.

Spirit enciclopedic, Leonardo da Vinci a marcat decisiv epoca în care a trăit dar și secolele care au urmat, moștenirea pe care a lăsat-o umanității fiind cu adevărat inestimabilă generațiilor viitoare.

Izvorul Tămăduirii – sărbătoarea sfinţirii naturii de harul Învierii

Posted by on Apr 13, 2018 in Cultural, Personal | 0 comments

Izvorul Tămăduirii – sărbătoarea sfinţirii naturii de harul Învierii

Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată Maicii Domnului, este un praznic cu dată schimbătoare pe care Biserica l-a așezat în vinerea din Săptămâna Luminată. Această sărbătoare este menită să arate rolul major pe care Maica Domnului îl are în mântuirea noastră și puterea rugăciunilor ei pentru fiecare creștin care îi cere ajutorul. Sfințirea apei în această zi binecuvântată aduce tămăduire de boli, belșug în gospodării și binecuvântări pentru toți credincioșii care se împărtășesc de ea!

Sfânta zi de astăzi ne vorbeşte şi de roadele Învierii pe care le vedem în natura transfigurată prin har şi în sfinţenia ce izvorăşte din întreaga creaţie.

Hristos a înviat!

Felicitări elevilor din Vaslui pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadele naţionale de limbi moderne!

Posted by on Apr 12, 2018 in Cultural, Personal, Social | 0 comments

Felicitări elevilor din Vaslui pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadele naţionale de limbi moderne!

Elevii vasluieni pe podium la olimpiadele naţionale de limbi moderne

În săptămâna aferentă vancanţei pascale, cei mai buni olimpici din ţară au susţinut fazele naţionale aferente disciplinelor pentru care au concurat. Buzău, Maramureş Dâmboviţa şi Constanţa au găzduit olimpiadele de limbi moderne, unde elevii din judeţul Vaslui au obţinut rezultate deosebite.

http://adevarul.ro/locale/vaslui/elevii-vasluieni-podium-olimpiadele-nationale-limbi-moderne-1_5acdc95edf52022f75b22682/index.html

Hristos a Înviat!

Posted by on Apr 8, 2018 in Cultural, Featured, Personal | 0 comments

Hristos a Înviat!

Hristos a Înviat este mesajul pe care cu bucurie şi emoţie îl rosteşte fiecare creştin în noaptea sfântă a Învierii, începând de la primii martori ai minunii dumnezeieşti până la noi, cei care ducem mai departe vestea cea sfântă.

Vă urez un Paşte liniştit alături de cei dragi, cu pace şi împlinire, cu sănătate şi iubire din partea lui Hristos cel Înviat.

Hristos a Înviat!

Sfânta Lumină pleacă spre România de la Sfântul Mormânt din Ierusalim

Posted by on Apr 7, 2018 in Cultural, Personal | 0 comments

Sfânta Lumină pleacă spre România de la Sfântul Mormânt din Ierusalim

Sfânta Lumină pleacă spre România de la Sfântul Mormânt din Ierusalim. Mulțumesc părintelui Theofil din Ierusalim pentru că a împărtășit și cu noi acest moment!

Ziua Mondială a Sănătății – 7 aprilie

Posted by on Apr 7, 2018 in International, Personal, Social | 0 comments

Ziua Mondială a Sănătății – 7 aprilie

“Sănătate pentru toți” a fost principiul fondator al Organizației Mondiale a Sănătății pentru mai mult de șapte decenii. Anul acesta, la cea de-a 70-a aniversare de la înființarea sa, OMS pledează pentru reafirmarea și respectarea angajamentelor asumate referitoare la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă, astfel încât statele membre să avanseze prin pași concreți în direcția îmbunătățirii stării de sănătate a cetățenilor.

Tema de anul acesta, “Asigurare de sănătate universală: toată lumea, peste tot” (Universal health coverage: everyone, everywhere), se referă la asigurarea accesului la servicii de sănătate de calitate pentru toți cetățenii, unde și când au nevoie de ele, fără alte impedimente de ordin financiar.

Ziua Mondială a Sănătății trebuie să reprezinte un bun prilej pentru noi toți de a conștientiza că trebuie să fim mai atenți cu noi înșine. Totodată, cred că este important să ne evaluăm periodic starea de sănătate și să planificăm un viitor mai sănătos și mai luminos pentru noi și familiile noastre.

#SănătatePentruToți #ZiuaMondialăaSănătății #HealthForAll #WorldHealthDay

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

Posted by on Apr 3, 2018 in Personal | 0 comments

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

În fiecare an, pe 3 aprilie, este sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române, dată care marchează promulgarea ”Legiuirii pentru reforma corpului slujitorilor în jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act normativ ce consfinţea apariţia în spaţiul militar românesc a Jandarmeriei.
Astăzi, când se împlinesc 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmieriei, gândul meu se îndreaptă către toți jandarmii români care își fac în mod admirabil datoria zi de zi pentru ca noi să ne simțim în siguranță. Datorită implicării Jandarmeriei, protecția și securitatea cetățenilor sunt la un nivel foarte ridicat, iar fiecare dintre noi trăim într-o societate mai sigură.

La mulți ani Jandarmeriei Române și tuturor jandarmilor români care își riscă viața în fiecare zi, punându-se în slujba apărării legii!

137 ani de la naşterea lui Octavian Goga

Posted by on Apr 1, 2018 in Cultural, Personal, Social | 0 comments

137 ani de la naşterea lui Octavian Goga

Pe 1 aprilie 1881, în localitatea Răşinari din Sibiu, se năştea una dintre figurile reprezentative ale literaturii transilvănene în contextul istoric al Marii Uniri din 1918 – poetul Octavian Goga.

Goga s-a remarcat drept unul dintre artizanii cei mai de seamă ai satului românesc, opera sa fiind asemenea unui imn dedicat lumii satului cu toate provocările și încercările ei istorice, precum și ţăranului român şi rolului său de păstrător de seamă al specificului național.