Pages Menu
Categories Menu

Blog Ana Birchall

89 de ani de la nașterea lui Elie Wiesel

Posted by on Sep 30, 2017 in Cultural, International, Personal, Social | 0 comments

89 de ani de la nașterea lui Elie Wiesel

Sursa imaginii: cuvintecelebre.ro

Născut la 30 septembrie 1928 într-o familie de evrei din Sighetu Marmației, Elie Wiesel a fost un scriitor, ziarist, eseist și filosof umanist american, activist în domeniul drepturilor omului și supraviețuitor al Holocaustului. Distins cu Premiul Nobel pentru Pace în anul 1986 și ales membru de onoare al Academiei Române în 2001, Elie Wiesel s-a afirmat drept un proeminent scriitor al Holocaustului și un luptător de seamă pentru drepturile omului, lăsând în urmă o operă bogată, între care și nuvela “Noaptea” (1958), cea mai celebră lucrare a sa – o descriere autobiografică despre viața în lagărele de exterminare naziste, tradusă în 30 de limbi de la publicarea sa.

Cu sprijinul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România, inaugurat la 10 octombrie 2005, care îi poartă numele scriitorului Elie Wiesel, țara noastră a lucrat la îmbunătățirea cadrului legislativ pentru combaterea și eradicarea rasismului, a xenofobiei și antisemitismului ca fenomen social și a discriminării sub toate formele sale.

29 septembrie – Ziua Mondială a Inimii

Posted by on Sep 29, 2017 in Personal, Social | 0 comments

29 septembrie – Ziua Mondială a Inimii

Începând cu anul 2000, la data de 29 septembrie, întreaga lume aniversează Ziua Mondială a Inimii, cu scopul de a atrage atenția asupra afecțiunilor cardiovasculare, acestea reprezentând, la nivel global, principala cauză a deceselor din rândul populației.

La nivel mondial, numărul deceselor cauzate de bolile cardiovasculare este în continuă creștere, ceea ce impune o intensificare a gradului de conștientizare asupra factorilor de risc ce duc la apariţia acestor boli, precum și asupra necesității adoptării unui stil de viață sănătos în vederea prevenirii lor.

Sănătatea reprezintă cea mai de preț bogăție a unei persoane, fiind, în același timp, principala sursă a fericirii noastre.

Prin urmare, astăzi, mai mult ca oricând, vă îndemn să aveți grijă de sănătatea inimii voastre!

27 septembrie – Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești

Posted by on Sep 27, 2017 in Cultural, Personal | 0 comments

27 septembrie – Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești

Considerat cel mai de seamă mitropolit al Ţării Româneşti din toată istoria ei, Sfântul Antim Ivireanul, prăznuit de Biserică la 27 septembrie, rămâne în memoria creștină ca o personalitate de o complexitate rar întâlnită. Ivorian de origine, Sfântul Antim a fost un mare cărturar, om de cultură, lingvist, tipograf și ctitor de locașuri sfinte, iar, în cele din urmă, un martir pentru păstoriții săi care l-au primit, ascultat și iubit pe conducătorul lor spiritual.

Cea mai mare realizare culturală și spirituală a bunului păstor al Ungrovlahiei constă în introducerea definitivă a limbii române în cultul divin simultan cu șlefuirea cuvintelor din textele sfinte la un nivel literar deosebit pentru sfârșitul secolului al XVII-lea și început de veac XVIII. Deşi străin de neam, Sfântul Antim a luptat permanent pentru românizarea textelor din cărţile bisericeşti şi pentru uitlizarea limbii române în cult. Modelul de ierarh cărturar, luminător al maselor şi al vremurilor în care a trăit, Sfântul Antim este un exemplu de străin care a sfinţit prin viaţa sa istoria neamului românesc.

Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi!

Ziua Europeană a Limbilor – 26 septembrie

Posted by on Sep 26, 2017 in Cultural, International, Personal, Social | 0 comments

Ziua Europeană a Limbilor – 26 septembrie

La iniţiativa Consiliului Europei, în fiecare an începând cu 2001, pe 26 septembrie se sărbătoreşte Ziua Europeană a Limbilor. Această zi a fost aleasă pentru a celebra diversitatea lingvistică a Europei şi de a încuraja cetăţenii europeni să înveţe o nouă limbă străină la orice vârstă, nu numai în context didactic sau profesional. Diversitatea lingvistică a Europei este una impresionantă: continentul nostru numără nu mai puţin de 200 de limbi europene, 24 de limbi oficiale ale UE, aproximativ 60 de limbi regionale și minoritare, dar și multe alte limbi vorbite de persoane provenind din alte regiuni ale lumii care s-au stabilit în ultimii ani în statele europene.

Vă invit să ne bucurăm astăzi de bogăţia diversităţii culturale şi lingvistice a Europei, de plurilingvismul și înțelegerea interculturală specifice europenilor şi să participaţi la evenimentele organizate cu ocazia acestei sărbători.

La mulţi ani tuturor celor care vorbesc o limbă europeană!

Sursa imaginii: http://edl.ecml.at/

Buna dimineata,

Posted by on Sep 25, 2017 in Personal | 0 comments

Buna dimineata,

sa aveti o saptamana plina de bucurii si impliniri personale si profesionale!

120 de ani de la nașterea lui William Faulkner

Posted by on Sep 25, 2017 in Cultural, Personal | 0 comments

120 de ani de la nașterea lui William Faulkner

Astăzi aniversăm nașterea lui William Faulkner, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură și unul dintre cei mai apreciați autori americani din istorie. Faulkner a căpătat înclinațiile sale artistice de la o vârstă fragedă, datorită mamei și bunicii sale, care erau pasionate de literatură, pictură și fotografie. Influența buncii sale materne, Caroline Barr, o femeie de culoare care l-a crescut de mic, a devenit unul dintre punctele centrale ale operelor sale, despre zbuciumul afro-americanilor și al celor cu descendență mixtă.

Printre operele sale cele mai cunoscute se numără ”The Sound and the Fury”, publicată în 1929 și ”As I lay dying”, publicată în 1930, în care acțiunea este centrată în jurul statului american Mississippi, locul unde și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale.

 

Alegerile din Germania reprezintă un moment important pentru toţi cetăţenii europeni

Posted by on Sep 24, 2017 in International, Personal, Politic | 0 comments

Alegerile din Germania reprezintă un moment important pentru toţi cetăţenii europeni

La recepția organizată de Ambasadorul Republicii Federale Germania, domnul Cord Meier-Klodt şi Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană cu prilejul alegerilor pentru Bundestagul german.

Alegerile de astăzi reprezintă, fără îndoială, un moment deosebit de important nu doar pentru cetăţenii germani, dar şi pentru toţi cetăţenii europeni.

Cu ambasadorul Germaniei, așteptând anunțarea rezultatelor la televizor

Din ” cutiuta cu amintiri”..

Posted by on Sep 23, 2017 in Personal | 0 comments

… pentru Charlie: si acum imi aduc aminte prima zi in care te-am vazut si m-ai cucerit iremediabil cand te-ai lipit de gatul meu! Multumesc pentru toata fericirea pe care ne-ai daruit-o in toti acesti ani, pentru dragostea neconditionata si mai ales multumesc ca ai fost atat de bun cu Andrutu care te chinuia cand era mic. Sa stii ca de cand ai ales sa pleci intr-o alta lume zilnic ne e dor de tine. Si sa mai stii ca Tommy e tot atat de nebunatic cum erai tu !
https://

23 septembrie: Ziua Internațională Împotriva Exploatării Sexuale și Traficului Femeilor și Copiilor

Posted by on Sep 23, 2017 in Personal, Social | 0 comments

23 septembrie: Ziua Internațională Împotriva Exploatării Sexuale și Traficului Femeilor și Copiilor

În fiecare an, data de 23 septembrie marchează Ziua Internațională Împotriva Exploatării Sexuale și Traficului Femeilor și Copiilor, zi care contribuie semnificativ la procesul de informare a opiniei publice asupra acestui subiect sensibil și, din păcate, extrem de răspândit.

Organizația Internațională a Muncii estimează că aproape un milion de persoane sunt traficate în fiecare an în scopul exploatării sexuale, 98% din numărul victimelor fiind reprezentat de femei și fete. De aceea, data de 23 septembrie ne obligă la o reflecţie asupra acestui flagel, fiindcă numai prin unirea tuturor eforturilor noastre putem preveni şi combate într-un mod eficient traficul de persoane.

Lupta împotriva acestor abuzuri trebuie să fie o prioritate atât la nivel internațional, cât și la nivel național sau chiar personal, mai ales atunci când vorbim despre cei mai vulnerabili și expuși, adică femeile și copiii. Fiecare dintre noi poate contribui la această cauză comună, astfel încât numărul victimelor afectate de fenomenul traficului și al exploatării sexuale să scadă considerabil, iar această încălcare gravă a drepturilor și libertăților omului să fie prevenită și combătută într-un mod cât mai eficient.

Numai prin unirea tuturor eforturilor la nivelul UE şi printr-o cooperare eficientă a autorităţilor responsabile, putem preveni şi combate eficient traficul de persoane şi putem asigura că victimele beneficiază de asistenţa şi protecția necesare. Amintind cuvintele Secretarului General al ONU, domnul António Guterres, îmi doresc ca împreună „să facem o realitate din a manifesta zero toleranță” față de acest fenomen.

Ziua mondială fără mașini – 22 septembrie

Posted by on Sep 22, 2017 in International, Personal, Social | 0 comments

Ziua mondială fără mașini – 22 septembrie

(Sursa imaginii: EuropaFM)

Celebrată anual la 22 septembrie în tot mai multe orașe ale lumii, ziua mondială fără mașini urmărește încurajarea deplasării cu bicicleta, mersului pe jos și a folosirii mijloacelor de transport mai puțin poluante. Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la nivelul întregii planete, miliarde de oameni care trăiesc în orașe sunt expuși noxelor periculoase emise de autoturisme, iar poluarea aerului este responsabilă pentru mai mult de 3 milioane de decese în fiecare an.

Scopul acestei zile, marcată inițial pe plan local în Marea Britanie și promovată începând cu anul 2000 de Comisia Europeană pe tot continentul, este acela de a apropia comunitățile și de a regândi așezările și transportul în marile orașe, în așa fel încât, pe viitor, distanțele parcurse în fiecare zi de la domiciliu către locul de muncă sau la cumpărături să poată fi străbătute în plimbare.