Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 11, 2014 in Politic | 0 comments

Trebuie sa continuam strategia pe care USL si-a bazat masurile economice si sociale


România are nevoie de o guvernare stabilă şi coerentă care să-şi ducă la îndeplinire obiectivele asumate în faţa românilor.

Susţin programul pe care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament. Măsurile economico-fiscale propuse vor da încrederea românilor în mai bine. Guvernul condus de Victor Ponta este primul guvern care îşi asumă o scădere a CAS-ului la angajator cu 5 puncte procentuale.

Politica de relaxare fiscală pe care Guvernul Victor Ponta o promovează trebuie privită în antiteză cu creşterea bruscă a TVA-ului la 24% de către tandemul Băsescu – Boc. Scăderea TVA-ului la 19% şi reducerea chiar la 9% a acestuia pentru alimentele de bază se concretizează în menţinerea preţurilor la un nivel accesibil pentru toţi românii. Scăderea preţurilor, dublată de creşterea veniturilor românilor reprezintă un set de măsuri şoc pentru economie care va încuraja consumul şi dezvoltarea economică pe termen mediu şi lung.Pachetul de măsuri pe care noul guvern Ponta îl propune, presupune, pentru prima oară, reducerea drastică a poverii fiscale pe români. Impozitul pe venit se va reduce, de la 16%, în două trepte intermediare, la 8%, respectiv 12% pentru persoanele cu venituri reduse. Beneficiarii acestei măsuri sunt atât de mulţi, încât introducerea impozitului progresiv începând cu anul viitor nu s-ar putea lovi de opoziţia vreunui partid din România care ţine la alegătorii săi şi la cetăţenii acestei ţări.

Suntem responsabili să continuăm strategia pe care USL şi-a bazat măsurile economice şi sociale. Drumul de la austeritate la creştere sustenabilă trebuie pavat, în continuare, cu măsuri pro dezvoltare.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.