Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 14, 2013 in Politic | 0 comments

Guvernul da un semnal ca perioada in care taierile se faceau asupra veniturilor cetatenilor obisnuiti a luat sfarsit

Deputatul PSD Ana Birchall a susținut în plenul Camerei Deputaților o declarație referitoare la măsurile pe care Guvernul le-a anunțat cu privire la creșterea ajutorului social și a venitului minim garantat. Ana Birchall a precizat că perioada în care tăierile aveau loc din veniturile populației s-a sfârșit.

Primul ministru Victor Ponta a anunţat, după întâlnirea cu preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, că începând cu data de 1 iulie vor crește ajutoarele sociale (…) Pe lângă reparaţia care se face prin creşterea nivelului ajutorului social şi a venitului minim, guvernul da un semnal că perioada în care tăierile se făceau asupra veniturilor cetăţenilor obişnuiţi a luat sfârşit”, a afirmat Ana Birchall.

Deputatul social – democrat a arătat că măsurile anunțate de guvern vin într-un moment în care se vorbește despre liberalizarea prețului la energie, în legătură cu care Guvernul face tot posibilul pentru ca oamenii să nu fie afectaţi de acest proces.Creşterile anunţate de Guvernul USL vin într-un moment în care s-a vorbit din ce în ce mai des de liberalizarea preţului la energie. Încă de la începutul dezbaterii acestui subiect, USL a căutat modalităţi prin care să fie ajutate famiile nevoiaşe. USL a declarat tot timpul că este alături de cetăţenii acestei ţări, astfel că în momentul de faţă facem tot posibilul pentru ca aceştia să nu fie afectaţi de liberalizarea preţului la energie”, a spus deputatul PSD.

Ana Birchall a afirmat că aceste creșteri au putut fi făcute numai datorită contextului economic în care s-a ajuns în acest moment ca urmare a măsurilor luate de Guvernul USL. Aceasta a mai spus că „rezultatele înregistrate de Guvernul USL în domeniul economic au făcut că agenţia internaţională de rating, Standard&Poor’s, să reconfirme în cursul săptămânii trecute ratingul României la nivelul “BB+”. Acest rating evidențiază viabilitatea măsurilor de consolidare fiscală şi a preocupării Executivului cu privire la stimularea creşterii economice prin atragerea de investiţii străine. ”

Ana Birchall a subliniat că pentru locuitorii județului Vaslui pe care îi reprezintă în legislativul român, măsurile pe care Executivul le-a anunțat sunt benefice, datorită situatiei existente la nivelul județului din punct de vedere al locurilor de muncă și al alocării din buget pentru ajutoarele sociale.

Locuitorii colegiul meu din judeţului Vaslui pe care îi reprezint în Parlamentul României vor fi printre principalii beneficiari ai acestor măsuri. Situaţia locuitorilor din judeţul Vaslui este una care necesită asemenea măsuri, și sunt mândră că le pot spune celor care m-au ales că USL continuă să se țină de cuvânt, să își respecte promisiunile. Din nefericire, in continuare judeţul Vaslui este considerat ca fiind unul din cele mai sărace judeţe ale ţării. Nivelul salariilor din Vaslui este sub media naţională, iar la ora actuală peste 70% din bugetul alocat pe 2013 este folosit pentru sistemul de protecţie a copilului şi cheltuielile cu asistența socială. Dacă nu ar exista sumele alocate problemelor sociale de către autorităţile judeţene, atunci judeţul s-ar afla într-o situaţie critică”, a arătat Ana Birchall.

 Declaratia politica poate fi gasita integral AICI.

Echipa A.B.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.