Pages Menu
Categories Menu

Blog Ana Birchall

Vizita comună UE-SUA de la Odessa

Posted by on Feb 25, 2019 in International, Personal, Politic | 0 comments

Vizita comună UE-SUA de la Odessa

Alături de Gordon D. Sondland, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Uniunea Europeană, de ambasadorul Philip T.Reeker, un bun cunoscător al României și al regiunii noastre, și de Andrzej Sados, Reprezentantul Permanent al Poloniei la Uniunea Europeană, la vizita comună UE-SUA de la Odessa.

24 februarie – Dragobetele

Posted by on Feb 24, 2019 in Cultural, Personal | 0 comments

24 februarie – Dragobetele

Tradiția populară spune că de Dragobete, fetele trebuie sa pornească în căutarea primelor flori de primăvară. Aceste flori trebuie așezate apoi la icoane și păstrate până la Sânziene. Astăzi, vă doresc să vă umpleți de iubirea și căldura celor dragi, de florile culese sau primite de la cei apropiați sufletelor voastre.

Să iubiți și să fiţi iubiţi!

22 februarie – nașterea lui Grigore Alexandrescu

Posted by on Feb 22, 2019 in Cultural, Personal | 0 comments

22 februarie – nașterea lui Grigore Alexandrescu

La data de 22 februarie 1810, la Târgoviște se năștea poetul și fabulistul român, Grigore Alexandrescu. Considerat unul dintre scriitori marcanți ai secolului al XIX-lea, Alexandrescu a rămas în conștiința colectivă drept ultimul fabulist autentic al literaturii române.

Persecutat politic pentru scrierile sale, el a surprins în tușe subtile adevărul mascat de cenzura autorităților și a reușit să îmbrace cu umor și fantezie realitățile întunecate ale timpului său. Astăzi, la 209 ani de la nașterea sa, poporul roman îi cinstește amintirea rămasă în nemurire pentru nostalgia unei coerențe a valorilor morale.

„Pentru întâia oară un veritabil poet român pătrundea cu fantezia în spațiul cosmic, îmbrățișa cu gândul toate regnurile, punând întrebări asupra cauzelor, având fiorul imensității și raționalității universului”. – George Călinescu

Ziua Internațională a Limbii Materne – 21 februarie

Posted by on Feb 21, 2019 in Cultural, International, Personal, Social | 0 comments

Ziua Internațională a Limbii Materne – 21 februarie

Ziua Internațională a Limbii Materne, marcată în fiecare an începând din 1999 pe 21 februarie, la inițiativa UNESCO, este pentru noi toți un prilej de a celebra diversitatea lingvistică și culturală pe întreg mapamondul și de a susține și promova cultura în educație.

Elemente identitare fundamentale care definesc un popor, limba și cultura au darul de a putea sensibiliza alte persoane cu scopul de a îi aduce mai aproape de tradițiile și obiceiurile locului, pornind de la o fundație comună de înțelegere reciprocă, toleranță și dialog. Pentru noi, limba română tezaurizează tradiţiile, istoria şi valorile noastre şi este un motiv de sărbătoare atât pentru românii din interiorul graniţelor, cât și pentru cei din afara graniţelor şi pentru fraţii noştri de peste Prut.

20 februarie – Ziua Mondială a Dreptăţii Sociale

Posted by on Feb 20, 2019 in Cultural, Economic, International, Personal | 0 comments

20 februarie – Ziua Mondială a Dreptăţii Sociale

Pe 20 februarie este marcată, la inițiativa ONU, Ziua Mondială a Dreptăţii Sociale, un prilej pentru a reafirma importanța principiilor solidarității, egalității de şanse și reducerii inegalităților în dezvoltarea armonioasă a unei societăţi şi angajamentul nostru faţă de aceste principii.

Prin marcarea acestei zile la nivel mondial, ONU și statele membre doresc să atragă atenția asupra nevoii de a promova dreptatea socială, de a eradica sărăcia, de a asigura egalitatea dintre femei și bărbați și de a crea premisele bunăstării sociale pentru toți oamenii.

Guvernul actual a aplicat multe măsuri de reparație și justiție socială, pentru familiile cu venituri reduse, pentru copiii din mediul rural sau pentru tinerii aflați în căutarea primului loc de muncă. Totodată, creșterile salariale consistente în domenii prioritare precum educația sau sănătatea, marirea pensiilor și a alocațiilor pentru copii sunt mărturii ale atenției pe care Guvernul Dăncilă o acordă reducerii decalajelor sociale, în acord cu așteptările cetățenilor.

Așa cum afirmă și Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon ”dezvoltarea sustenabilă este calea către viitorul pe care cu toții ni-l dorim deoarece ofere premisele pentru creștere economică, pentru dreptate socială, consolidând buna guvernare”.

19 februarie – nașterea lui Constantin Brâncuși

Posted by on Feb 19, 2019 in Cultural, Personal | 0 comments

19 februarie – nașterea lui Constantin Brâncuși

Astăzi cultura românească se îmbracă în haine de sărbătoare, pentru că se împlinesc 143 de ani de când, la Hobița, în județul Gorj, se năștea unul dintre cei mai mari sculptori ai umanității, Constantin Brâncuși. Fie că vorbim de Coloana fără sfârșit, Masa Tăcerii sau Poarta Sărutului, opera marelui sculptor român este un simbol al reîntoarcerii omului spre transcendent, al îndrăznelii de asumare a contactului cu universul din postura unei verticalități existențiale.

Prin rădăcinile sale adânc înfipte în lumea satului românesc, prin transpunerea tradițiilor, obiceiurilor și miturilor românești în operele sale, Constantin Brâncuși a vorbit lumii în limbajul sculpturii despre bogăția spirituală a neamului din care s-a plămădit.

Totodată, Constantin Brâncuși este unul dintre cei mai mari ambasadori culturali ai României, operele sale fiind apreciate în întreaga lume.

”Poarta Sărutului”, parte a Ansamblului Monumental din Târgu Jiu

Elev de 10 al liceului „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui

Posted by on Feb 15, 2019 in Cultural, Personal, Social | 0 comments

Felicitări, Vlad Sîmbotin, elev al liceului „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, care în toţi anii de liceu a reușit să obţină numai note de 10 și numeroase rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade şcolare!

https://stiriactuale.net/elevul-de-10-din-vaslui-este-olimpic-si-va-studia-biologia-la-oxford/

Felicitări echipei de Fed Cup a României!

Posted by on Feb 11, 2019 in Personal | 0 comments

Felicitări echipei de Fed Cup a României!

sursă foto: gsp.ro

Felicitări echipei de Fed Cup a României pentru victoria superbă obținută în fața Republicii Cehe!
Simona HalepMihaela BuzarnescuIrina Camelia Begu și Monica Niculescu au jucat admirabil și au reușit o calificare emoționantă în semifinale! Tenisul nostru feminin e în top!
Bravo, fetelor! Suntem cu toții mândri de voi!

 

Ziua Siguranţei pe Internet – 5 februarie

Posted by on Feb 5, 2019 in Cultural, Economic, International, Personal | 0 comments

Ziua Siguranţei pe Internet – 5 februarie

Evoluția tehnologiei și transferul tot mai multor activități către mediul online în ultimii ani au dat naștere unor riscuri asociate digitalizării. Trăim într-un secol al vitezei și al conexiunilor, iar utilizarea Internetului ne ușurează viața, aducându-ne foarte multe beneficii. Însă, în acest context, siguranța în mediul online și securitatea cibernetică rămâne o prioritate ce trebuie să țină pasul cu dinamica domeniului.

Ziua Siguranţei pe Internet sau #SaferInternetDay se desfăşoară anual, din 2004, sub egida reţelei europene „INSAFE” – European Safer Internet Network în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. De aceea, astăzi avem un bun prilej de a ne informa despre avantajele mediului virtual, însă, în același timp, de a învăța să ne ferim de capcanele și posibilele pericole asociate cu utilizarea Internetului.

#TogetherforaBetterInternet #SID2019