Pages Menu
Categories Menu

Blog Ana Birchall

Ședința organizației PSD Ivești

Posted by on Sep 8, 2019 in Personal, Politic, Social | 0 comments

Ședința organizației PSD Ivești

Astăzi am participat la ședința organizației locale PSD Ivești, în judeţul Vaslui, în cadrul căreia a fost exprimat votul pentru susținerea în continuare a echipei domnului Nistor Dumitrache, primarul din Ivești.

Felicitări domnului primar Nistor Dumitrache și întregii echipe PSD Iveşti, alături de care sunt convinsă că vom face o treabă bună în continuare!

8 septembrie – Nașterea Maicii Domnului

Posted by on Sep 8, 2019 in Personal | 0 comments

8 septembrie – Nașterea Maicii Domnului

Prima mare sărbătoare creștină a Anului Bisericesc (care începe pe 1 septembrie) este Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică, așa cum se mai numeste popular,  eveniment care se prăznuiește an de an la 8 septembrie.

Sărbătoarea de azi este închinată familiei, nașterii de prunci și ne arată nouă tuturor că rugăciunea permanentă , credința curată si nezdruncinată, aduce în cele din urmă bucurie și împlinirea tuturor dorințelor folositoare  și mântuitoare, atât aici pe pământ, cât și în dobândirea vieții veșnice.

Vreau să urez tuturor celor care poartă cu cinste numele Fecioarei Maria ”La mulţi ani” şi cât mai multe binecuvântări şi mângâieri de la Sfânta Maică a Domnului nostru.

Sfânta Fecioară Maria să ne ocrotească pe toţi!

Ziua internaţională pentru alfabetizare – 8 septembrie

Posted by on Sep 8, 2019 in Cultural, International, Personal, Social | 0 comments

Ziua internaţională pentru alfabetizare – 8 septembrie
Sursa foto: BBC

De Ziua internaţională pentru alfabetizare, marcată în fiecare an la 8 septembrie, trebuie să reflectăm asupra problemei alfabetizării la nivel mondial, a piedicilor socio-economice aflate în calea obținerii unui progres real în acest domeniu, precum și asupra tuturor beneficiilor pe care le presupune creșterea ratei de alfabetizare a populației. Promovarea alfabetizării, această componentă deosebit de importantă a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă a ONU, și încurajarea diversității lingvistice în educație, potrivit temei înaintate anul acesta de către organizația internațională, reprezintă mijloace practice prin care putem îmbunătăți nivelul de trai al oamenilor și contribui la dezvoltarea unei societăți mai echitabile.

Numai prin educaţie putem oferi un viitor luminos copiilor noştri şi generaţiilor viitoare. De aceea, este nevoie să le oferim tot sprijinul în parcursul lor educațional și să continuăm investițiile în acest domeniu, pentru că educaţia este cea mai bună zestre pe care o putem lăsa copiilor noştri.

Atac terorist în Kabul soldat cu moartea unui cetățean român

Posted by on Sep 3, 2019 in International, Personal, Social | 0 comments

Atac terorist în Kabul soldat cu moartea unui cetățean român
Atac terorist în Kabul. Sursă foto: Hotnews.ro

Am aflat cu profundă tristețe vestea morții unui reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul și rănirea gravă a altuia, în urma unui atac terorist care a avut loc in noaptea de luni spre marți, la Kabul, în Afganistan.
Din păcate, acţiunile teroriste continuă să curme vieţi nevinovate peste tot în lume. Astfel de atacuri sunt profund condamnabile!
Așa cum am afirmat de fiecare dată, prin colaborare și cooperare internaţională, trebuie să ne concentrăm eforturile pentru asigurarea securităţii cetăţenilor în faţa actualelor ameninţări, în mod special în prevenirea şi combaterea terorismului.
Condoleanțe familiei românului pentru greaua pierdere și multă putere de luptă celui rănit pentru a trece peste această cumpănă!

31 august – Ziua limbii române

Posted by on Aug 31, 2019 in Personal, Social | 0 comments

31 august – Ziua limbii române

„A vorbi despre limba română este ca o duminică. Limba română este patria mea”. Citatul, care îi aparține marelui nostru poet Nichita Stănescu, descrie iubirea nedisimulată față de frumusețea limbii române.

Limba este unul dintre elementele identitare fundamentale, care ne defineşte ca popor. Limba română tezaurizează tradiţia şi valorile noastre şi este un motiv de sărbătoare pentru românii din interiorul graniţelor, pentru cei din afara graniţelor şi pentru fraţii noştri de preste Prut.

Astăzi, pe 31 august, când aniversăm ziua limbii române, să fim mândri de limba noastră românească, să o iubim și să o cultivăm cu orice prilej ca pe o comoară sfântă, adânc înrădăcinată în ființa poporului român.

15 august – Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei

Posted by on Aug 15, 2019 in Personal, Social | 0 comments

15 august – Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei

Ziua de 15 august este una cu dublă semnificație pentru români, fiind cea în care prăznuim Adormirea Maicii Domnului și celebrăm una dintre cele mai nobile meserii, cu ocazia Zilei Marinei Române.

Ziua Marinei Române s-a sărbătorit pentru prima dată în 1902, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Adormirii Sfintei Fecioare Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. 

La ceas aniversar, la malul mării, se organizează diferite momente solemne, precum  arborarea pavilionului, geacului şi Marelui Pavoaz, dar și salutul salvelor de tun în semn de pios omagiu și de jertfă pentru toți românii care și-au dedicat viața acestei meserii. 

Festivitățile solemne sunt urmate de diferite activități și jocuri marinărești pentru publicul larg. Dacă aveți drum pe litoral astăzi, vă invit să participați la evenimentele organizate de Forțele Navale Române, care cu siguranță vor trezi în fiecare dintre voi mândria de a fi români.

Le urez “La mulți ani!” marinarilor care își dedica viața acestei nobile chemări, iar Sfânta Fecioară Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni, să vă aibă mereu în pază!

Întâlnire cu tinerii înscriși în Programul Oficial de Internship al Guvernului României

Posted by on Aug 12, 2019 in Personal, Profesional | 0 comments

Întâlnire cu tinerii înscriși în Programul Oficial de Internship al Guvernului României

A fost o bucurie pentru mine şi de data aceasta să particip la o discuţie cu tinerii înscrişi în ediţia de anul acesta a Programului Oficial de Internship al Guvernului României. Sper ca experiența în Programul de Internship al Guvernului să îi ajute pe aceştia să aibă o înţelegere mai bună din interior a funcţionării instituţiilor publice şi, de ce nu, să îi determine să aleagă o carieră în administraţie.

A fost o discuţie deosebit de interesantă din care am avut multe de învăţat şi datorită căreia mi-a adus aminte de numeroasele generaţii de stagiari alături de care am avut ocazia să lucrez în anii trecuți prin Programul de Internship al Camerei Deputaților şi nu numai.

Le-am mulţumit tinerilor interni pentru discuţia de astăzi, le-am spus că îi aştept cu drag să ne revedem şi le-am împărtășit sfatul primit de la bunica mea, Cătălina: “Ce ai în cap și în suflet nu poate să îți ia nimeni niciodată, iar educația este cea mai buna zestre pe care o poți avea vreodată!”.

Ziua internaţională a tineretului – 12 august

Posted by on Aug 12, 2019 in Cultural, Personal, Social | 0 comments

Ziua internaţională a tineretului – 12 august
În fotografie: împreună cu tineri înscriși în Programul de Internship al Guvernului României

Pe 12 august este marcată, conform deciziei ONU, Ziua internaţională a tineretului, dată la care trebuie să reflectăm asupra eforturilor tinerilor pentru creşterea gradului de conştientizare cu privire la provocările cu care ne confruntăm, precum şi pentru promovarea păcii, a drepturilor și libertăților omului și a solidarității.

Personal, am luptat tot timpul pentru ca viitoarele generaţii să aibă un start mai uşor în viaţă, deoarece am convingerea că tinerii sunt cea mai importantă resursă a noastră. Este important să fim cu toţii conştienţi că investiţia în tineri este o investiţie în viitorul nostru!

La mulţi ani, să vă bucuraţi de această zi care să vă aducă multă sănătate şi împliniri și să luptați în continuare cu entuziasmul specific vârstei să vi îndeplinească toate visele!

5 ani de la intrarea în vigoare a Convenţiei de la Istanbul

Posted by on Aug 1, 2019 in International, Personal, Politic, Profesional, Social | 0 comments

5 ani de la intrarea în vigoare a Convenţiei de la Istanbul

Astăzi se împlinesc 5 ani de la intrarea în vigoare a Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, cunoscută sub denumirea de Convenţia de la Istanbul.

În calitate de parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor, semnarea de către România a Convenției de la Istanbul a fost unul dintre obiectivele mele prioritare. Prin semnarea Convenției la 27 iunie 2014, eforturile instituționale și personale de prevenire și combatere a violenței împotriva femeilor au fost încununate, România alăturându-se celorlalte țări care condamnă cu fermitate violența împotriva femeilor și discriminarea de gen. Eforturile noastre nu s-au oprit aici.

Pe 29 februarie 2016, România a ratificat în Parlament Convenția de la Istanbul, asigurându-se astfel cadrul juridic necesar pentru o mai bună protejare și îngrijire a victimelor violenței din România. Introducerea ordinelor de restricție, simplificarea legislației privind protecția victimelor precum şi alocarea de fonduri de către administrația locală pentru adăposturile dedicate tuturor victimelor violenței în familie, fizică sau psihologică sunt doar câteva dintre măsurile care au putut fi adoptate grație ratificării Convenției.

Pe 23 mai 2016, am fost mândră și onorată să reprezint România într-un moment atât de important cum este cel al depunerii instrumentelor de ratificare de către țara noastră a Convenției de la Istanbul. Ratificarea Convenţiei de la Istanbul reprezintă un proiect de suflet la care ţin enorm şi pentru a cărui realizare m-am bătut timp de aproape doi ani de zile, ca parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor.

Proiectul semnării și ratificării Convenției de la Istanbul a fost definitivat la 1 septembrie 2016, dată la care Convenția a intrat în vigoare în România, o nouă etapă în lupta împotriva flagelului violenței de orice fel, domestică, psihologică, fizică, economică, fiind o încununare a eforturilor tuturor factorilor de decizie din societate, dar și al organizațiilor non-guvernamentale de profil care au sprijinit puternic implementarea Convenției de la Istanbul în România. De asemenea, sunt foarte mândră că printre primele acte normative adoptate de către Guvernul Dăncilă se numără prevederi care încep să pună în aplicare Convenția de la Istanbul.

Mulțumesc colegelor și colegilor, actorilor instituționali, societății civile, tuturor ONG-urilor care au susținut eforturile noastre de semnare, ratificare și implementare a Convenției de la Istanbul. Fără sprijinul lor nu am fi avut astăzi acest proiect atât de important!

Alături de doamna Gabriella Battaini-Dragoni, Secretarul general adjunct al Consiliului Europei (2016)
În dialog cu doamnele Gabriella Battaini-Dragoni și Livia Rusu, prilejuit de depunerea instrumentelor de ratificare de către țara noastră a Convenției de la Istanbul (2016)
Alaturi de doamna ambasador Livia Rusu reprezentant permanent al Romaniei la Consiliul Europei (2016)
Alaturi de Geraldine Grenet si Elise Cornu de la secretariatul Retelei parlamentarilor pentru combaterea violentei asupra femeilor (2016)

Ședința Comitetului Executiv al PSD Vaslui

Posted by on Jul 26, 2019 in Personal, Politic, Social | 0 comments

Ședința Comitetului Executiv al PSD Vaslui

Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip astăzi, împreună cu președintele PSD, doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, la ședința Comitetului Executiv al PSD Vaslui.

A fost prima vizită într-o organizaţie judeţeană a preşedintelui Partidului Social Democrat, alături de preşedintele executiv, Eugen Teodorovici şi secretarul general, Mihai Fifor, în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale de la finalul acestui an. La şedinţa de astăzi au fost prezenţi totodată preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, președintele CJ Iași, Maricel Popa, vicepreședinții CJ Vaslui, Ciprian Trifan şi Vasile Mariciuc, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, primarul municiupiului Huşi, Ioan Ciupilan, doamnele senator Gabi Creţu şi Doina Silistru şi domnii deputaţi Aurel Căciulă şi Irinel Stativă.

PSD Vaslui a fost tot timpul una dintre organizaţiile care a obţinut cele mai bune rezultate în alegeri şi a adus noroc candidaţilor noştri. Aşa se va întâmpla şi în aceste alegeri!