Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 10, 2015 in Politic | 0 comments

Audierea conducerii BNR în Comisia pentru buget

sistemulbancar-1414425543
Astăzi voi participa la audierea conducerii Băncii Naţionale a României în Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor, începând cu ora 15:00. Împreună cu reprezentanţii băncii centrale, comisia doreşte identificarea soluţiilor posibile la problemele generate de creditele neperformante în franci elveţieni.

Am susţinut încă de la început că problemele cu care se confruntă românii cu credite CHF trebuie adresate cu seriozitate şi cu responsabilitate de către toate forţele politice şi de către toate instituţiile cu atribuţii în domeniu. De asemenea, în condiţiile în care foarte mulţi oameni îşi exprimă nemulţumirea în legatură cu variantele propuse de creditori, am susţinut că o soluţie de echilibru trebuie să pornească de la împărţirea între bănci şi clienţi a poverii rezultate din fluctuaţiile cursului de schimb valutar.

Am încredere că din dezbaterea constructivă a acestei probleme și din consultarea tuturor părților implicate putem ajunge la o soluție echilibrată, care ține cont și de nevoile debitorilor și de cerințele creditorilor.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.