Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 28, 2013 in Politic | 1 comment

Am semnat Petitia ChildPact! Copiii din Romania si din tarile vecine au nevoie de noi

 

În România şi în ţările din regiunea noastră (să spunem, regiunea Mării Negre) există milioane de copii care trăiesc în condiţii foarte dificile: copii exploataţi, abuzaţi, traficaţi, abandonaţi de părinţi şi societate. În România nu mai puţin de 48% din copii trăiesc în sărăcie şi în pragul marginalizării sociale, iar în ţările vecine acest procent poate fi chiar mai mare.

 Ca om politic şi ca mamă, îmi doresc să pot face ceva pentru toţi aceşti copii şi de aceea azi am semnat  o petitie extrem de importanta pentru crearea unui mecanism de cooperare între ţările din regiunea noastră, pentru ca, lucrând împreună, guvernele şi organizaţiile non-guvernamentale să poată crea programe care să conducă la: 1. reducerea numărului de copii exploataţi prin muncă, 2. reducerea numărului de copii instituţionalizaţi, 3. scăderea efectelor negative pe care migraţia părinţilor o are asupra copiilor rămaşi acasă, 4. creşterea numărului de copii cu dizabilităţi care sunt integraţi în şcoală şi societate.

 Aşa cum am menţionat într-o postare anterioara, la nivelul Uniunii Europene 25 de milioane de copii trăiesc la risc de sărăcie și excluziune socială şi de aceea am propus crearea unei agenţii europene de copii, inovare şi incluziune socială. Această agenţie ar putea să aibă un departament de cooperare externă prin care experienţa de tranziţie a noilor State Membre ale UE (în special, bogata experienţă de tranziţie a României) să poată fi utilizată pentru promovarea reformelor de protecţie a copilului din ţările vecine. Mecanismul de cooperare regională ar putea fi un model pentru acest departament de cooperare externă. 

 Petiţia pe care tocmai am semnat-o este promovată de ChildPact, Coaliţia regională pentru protecţia copilului din regiunea extinsă a Mării Negre. ChildPact reprezintă 600 de organizaţii non-guvernamentale care lucrează cu peste 500.000 de copii din 10 ţări din regiune. Misiunea ChildPact este de a promova drepturile copilului prin dezvoltarea cooperării regionale şi întărirea coaliţiilor naţionale. Până astăzi, 1200 de persoane au semnat petiţia ChildPact. Semnează şi tu, cu un clickaici. Mulţumesc.  

 

1 Comment

  1. Ma bucur de aceasta initiativa caci numai asa, impreuna cu alte tari din zona poate se mai stopeaza aceste orori din viata copilasilor. Am citit astazi un articol care m-a ingrozit: tiganci in marea lor majoritate cersesc cu copilasi in brate. Acestia dorm si te induioseaza dar ar trebui sa ne ingrozeasca caci ei sunt fie imbatati cu vodca fie drogati. Sa facem tot posibilul sa nu mai incurajam cersetoria prin expunerea copilutzilor precum modalitati de a-i ajuta sa iasa din aceste medii, sa-si traiasca copilaria.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.