Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 13, 2012 in Politic | 3 comments

13-15 iunie

Sa nu uitam aceste evenimente si ce au insemnat ele pentru istoria Romaniei.

Personal atunci am incasat si catava bastoane ..bonus pentru ca mergeam cu un prieten la Facultatea de Filologie si el avea carnetul de student cu el…o mare crima!

3 Comments

 1. Daca ati fi luat bastoane azi nu ati mai fi fost in PSD, alaturi de cel ce le-a multumit celor care care v_au dat cateva bastoane. E ca si cand azi, ati sta alaturi de cel care apostat acel fimulet….

  • Corina,
   desi nu trebuie sa ma justific deoarece consider ca atunci cand faci o acuzatie sau insinuare trebuie sa ai respectul (fata de tine dar si de persoana despre care vorbesti) de a te informa (la minim cel putin) totusi te rog sa analizezi putin activitatea mea politica: am fost sunt si voi ramane un social democrat de centru stanga progresist…..nu oportunist. Stiu ca la noi, intr-o societate sufocata de mediocritate, cu modele inclusiv politice jalnice, consecventa in idei si fapte nu este deloc apreciata ci blamata (asa cum faci si tu) dar eu raman asa cum sunt respectand un crez dat de bunica mea: numai faptele fac sa cunoastem ceea ce suntem cu adevarat….iar raspundere este individuala …sau asa ar trebui sa fie! PS cat despre mizerabila insinuare a uneia dintre cele mai virulente si josnice campanii de denigrare si defaimare dusa impotriva unei persoane instanta si-a spus cuvantul (de doua ori) aratand ca eu am fost cea care a spus adevarul! Numai bine si poate pe viitor poti sa judeci individul nu in grup. PS2 In aceasta zi acelasi post a fost scris de mine si anul trecut si acum cativa ani de exemplu!

 2. @Ana Birchall
  Pai, bine, bine, dar care este interpretarea politica pe care ati dat-o atunci mineriadei (desi erati foarte tanara…), care e interpretarea politica pe care o dati acum? Inteleg ca ati luat cateva bastoane (sincer vorbind, nu prea cred… ca daca ar fi fost asa v-ar fi cautat parintii pe la spital, fereasca Dumnezeu!), dar, cu toate acestea, cum vedeti mineriada din 13-15 iunie ’90: ca pe ceva bun, ca pe ceva rau? Au avut minierii dreptate ca s-au rasculat, ca sa zic asa, si au venit la Bucuresti? Au vrut oare sa arate, prin acest gest, ceva bucurestenilor, a fost ca un fel de strigat pe care ei l-au dorit sa fie auzit de toti cetatenii capitalei?

  Aici nu sunt de acord cu interpretarea Corinei… Pentru ca un om poate incasa cateva bastoane dar, cu toate acestea, sa afirme ca minierii au avut dreptate ca au venit in Bucuresti, adica sa le sustina cauza, sa fie alaturi de cauza lor, chiar daca, sa spunem dintr-o eroare, a incasat-o. Pentru un om de stanga adevarat eroarea de care vorbeam e un lucru secundar, neesential: chiar si plin de sange va recunoaste ca minierii au avut dreptate. Atata vreme cat locurile lor de munca erau puse in pericol iar inchiderea minelor ar fi insemnat (cum s-a si intamplat) transformarea Vaii Jiului intr-o zona a mizeriei. Cel care abdica de la convingerea ca bunastarea materiala a muncitorilor, a unei zone muncitoresti este importanta pentru ca, dintr-o eroare, a incasat de la minieri cateva bastoane se mai poate, oare, numi om de stanga?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Dincolo de crize economice si financiare… « Motanul Incaltat - [...] ne mai uitam si la ceva [...]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.