Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 13, 2014 in Personal | 0 comments

Nominalizare Yale Law School Association

Am fost nominalizată pentru un mandat de trei ani în Comitetul Executiv al Yale Law School Association. YLSA este asociația de absolvenți și prieteni ai facultății, un grup select de oameni care colaborează pentru viitorul universității și atrag talente noi în cadrul școlii de drept.

Nominalizarea reprezintă o onoare deosebită pe care o accept cu emoție și mândrie. Comitetul Executiv din care voi face parte are 165 de membri. Printre membrii Comitetului Executiv YLSA se numără Bill Clinton, Joe Lieberman și Guido Calabresi, dar și numeroși alți specialiști care și-au construit cariere de renume în drept.

La Yale Law School am urmat un masterat în drept și apoi am absolvit școala doctorală sub îndrumarea profesorului Anthony T. Kronman, decanul facultății. Subiectul lucrării de doctorat, „Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din țările Central și Est Europene”, a reprezentat un efort deosebit care a pus bazele teoretice la o carieră de succes în dreptul insolvenței. Întoarsă în țară, am pus în practică aceste cunoștințe pentru a ajuta firme și familii de români să scape de executările silite sau lichidare, acolo unde, de cele mai multe ori, nu existau speranțe de redresare economică. Întoarcerea la Yale Law School în calitatea de membru al acestui Comitet Executiv reprezintă o confirmare a acestor eforturi.

Din 2002 de când m-am întors în România, în toată activitatea mea profesională şi politică am încercat să folosesc toate aceste cunoştinţe. În rolul de Înalt Reprezentant al Primului Ministru pe relația cu SUA voi folosi calitatea de membru in Comitetul Executiv YLSA şi pentru a crea cât mai multe punți de legătură între România şi SUA inclusiv în mediul academic. În plus, doresc să folosesc această nominalizare, ca și mandatul meu YLSA, pentru a ajuta tinerii români cu rezultate excepționale. Voi sprijini talentul și performanța în educație, de câte ori am șansa.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. O amintire draga de la Yale Law School | Ana Birchall - […] Mai multe detalii aici:  http://www.anabirchall.ro/personal/nominalizare-yale-law-school-association/ […]
  2. Început de mandat, Comitetul Executiv, Yale Law School Association, Yale University, SUA | Ana Birchall - […] Astăzi începe mandatul meu de membru în Comitetul Executiv al Yale Law School Association. YLSA este asociația de absolvenți…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.