Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 1, 2014 in Personal | 0 comments

Început de mandat, Comitetul Executiv, Yale Law School Association, Yale University, SUA

Astăzi începe mandatul meu de membru în Comitetul Executiv al Yale Law School Association. YLSA este asociația de absolvenți și prieteni ai facultății, un grup select de oameni care colaborează pentru viitorul universității și atrag talente noi în cadrul școlii de drept. Puteți citi mai multe informații despre nominalizare aici.

Timpul petrecut la Yale Law School a fost definitoriu pentru mine, atât ca experiență de viață, cât și în ceea ce privește evoluția mea academică și profesionala. Yale va fi mereu un loc de suflet pentru ca aici s-a născut Andruțu. Aici am legat prietenii cu oameni minunați din toate colțurile lumii, prietenii care rezista distantei și timpului. Aici am descoperit metoda socratica de predare a unui curs de drept, metoda pe care încerc sa o aplic și eu la cursul meu de procedura a insolvenței. Sunt mândră ca fac parte dintr-un organism academic de anvergură precum Yale Law School, care arata ca românii pot fi recunoscuți ca valoroși și în afara granițelor.

Aici, și ulterior ca și avocat pe Wall Street în New York City, am cunoscut ce înseamnă profesionalismul, meritocrația și mândria lucrului bine făcut chiar dacă din acea perioadă am căpătat aceste „cearcăne” din cauza mult prea multor ore petrecute la biblioteca sau la birou cum îmi tot reproșa, cu drag, mama mea! Tot aici am cunoscut sentimentul de mândrie și împlinire ca avocat. Încă îmi aduc aminte mândria din glasul părinților mei, al bunicii mele, Cătălina, când i -am sunat în prima mea zi de lucru pe Wall Street: eu, un copil de la țară ajunsesem să lucrez pe faimoasa Wall Street din New York City la una dintre cele mai mari firme de avocatură din lume!

Aici am realizat însemnătatea cuvintelor spuse de bunica mea: ce ai în cap și în suflet nu poate să îți ia nimeni, niciodată!

Cred în continuare că este de datoria noastră să ne luptăm cu dictatura non-valorilor să impunem meritocrația și aici, acasă. În mandatul meu la Yale Law School, voi face tot ce ține de mine pentru ca studenții români aflați în cadrul universității, și nu numai, să aibă un canal direct de comunicare cu noi, cei de aici, de acasă. Iar pe cei care se vor întoarce în țară, sper eu că toți, voi încerca să îi ajut, oferindu-le susținere în proiectele care ajută românii. Aceasta este promisiunea mea, la începutul acestui mandat.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.