Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 5, 2015 in Personal | 0 comments

Înalta Curte de Casație și Justiție a reconfirmat: Iosif Buble vinovat!

Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut definitiv, cu autoritate de lucru judecat, deciziile instanței de fond, Tribunalul Municipiului București, și ale Curții de Apel București în procesul pe care i l-am intentat lui Iosif Buble.

Toate instanțele de judecată au statuat că, în 2008, am fost victima unei campanii de defăimare și de denigrare, prin publicarea de informații false, scopul fiind acela de a mă compromite, de a mă împiedica să candidez pentru un loc în Parlament sau de a ocupa o funcţie publică (la acel moment numele meu fiind vehiculat ca posibil viitor ministru al​ ​educaţiei) și de a mă elimina astfel din vața politică si publică.

Hotărârile instanţelor de judecată au arătat că „dovezile administrate pe parcursul procesului pun în evidenţă intensa campanie denigratoare şi batjocoritoare desfăşurată împotriva Anei Birchall începând cu luna iunie 2008 cu scopul de a compromite şi distruge imaginea politică a Anei Birchall, a o împiedica să candideze pentru un loc în Parlamentul Romaniei, potențial ministru al educației în viitorul Guvern și pentru orice altă funcție publică” (Tribunalul Municipiului București, sentința civilă nr. 524 din 28.03.2011).

“Din analiza faptelor săvârșite de Iosif Buble rezultă că acesta a acționat cu vinovăție urmărind distrugerea vieții publice și private a Anei Birchall (…) pe plan politic rezultatul urmărit de către Iosif Buble a fost și cel produs, respectiv retragerea condidaturii Anei Birchall pentru funcția de deputat și compromiterea candidaturii pentru funcția de posibil ministru al educației, precum și afectarea gravă (la acel moment) a carierei politice a Anei Birchall. În această campanie de denigrare și defăimare s-au folosit mai multe fapte ilicite cu informații false, mincinoase (…) În această speță s-a făcut dovada că informația publicată de Iosif Buble a fost falsă.” (Înalta Curte de Casație și Justiție decizia nr. 2445 din 23 aprilie 2013).

„Este, derizoriu a se susține, așa cum face Iosif Buble, că nu se cuvine să plătească despăgubiri”. (Curtea de Apel, decizia nr. 472A din 25.11.2014).

Dincolo de aceste precizări, consider subiectul închis. Este o victorie dulce-amară. Faptul că judecătorii mi-au dat dreptate și au constatat ceea ce am spus și eu din primul moment, nu șterge durerea provocată mie și familiei mele în toți acești ani. Vreau să uit această campanie mizerabilă și josnică dusă împotriva mea. După 7 ani de zile, astăzi se pune definitiv punct înscenării mârșave a cărei victimă am fost, iar, prin decizia instanței, Iosif Buble este condamnat, obligat la plata de despăgubiri morale, obligat să publice hotărârea în 3 ziare de largă circulație și să înlăture articolele denigratoare.

Dar măcar este un semnal clar care, sper eu, le va servi drept avertisment dur celor care pur și simplu aruncă mizerii, fără un minim respect față de deontologia profesională și fără să le pese că pot prejudicia și nedreptăți astfel reputația sau chiar viața unui om. Nu voi permite nimănui să-mi păteze reputația, nu voi ezita să mă apăr, inclusiv în instanța, în fața oricăror alte tentative de denigrare.

Mulţumesc bunului Dumnezeu că mi-a dat forţa şi puterea să trec peste această campanie mizerabilă. Mulţumesc familiei mele, căreia îi cer iertare că fără vina lor, alta decât că eu sunt fiica, soţia, mama sau sora lor, au trebuit să ducă în toți acești ani o mare durere. Vă mulțumesc vouă, tuturor, care prin mesaje publice și private ați continuat să credeți în mine, să mă susțineți și să mă încurajați. Mulțumesc avocaților mei, doi profesioniști desăvârșiți: Alexandra și Alexandru.

Din acest moment vă cer îngăduință să mă ajutați și să mă lasați să uit această campanie mincinoasă dusă împotriva mea și durerea pe care nu o pot descrie în cuvinte. Mulțumesc.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.