Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 1, 2019 in Comunicate, Economic, International, Politic, Social | 0 comments

Ana Birchall: Recuperarea prejudiciilor și a produsului infracțiunii reprezintă o prioritate pentru agenda publică

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul justiției, Ana Birchall, a participat, luni, 1 iulie 2019, la Sinaia, la Conferința națională anuală organizată, în perioada 1-4 iulie, în cadrul proiectului „Consolidarea și eficientizarea sistemului național de recuperare a creanțelor provenite din infracțiuni”, implementat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), în parteneriat cu Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), din cadrul Ministerului Justiției.

În prima zi de dezbateri, au mai fost prezenți procurorul general interimar al României, domnul Bogdan Licu, vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, domnul procuror Nicolae Solomon, și domnul procuror Florin Deac, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

În deschiderea lucrărilor, ministrul justiției a salutat parteneriatul Ministerului Public cu Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate în implementarea acestui proiect finanțat cu fonduri europene.

„Recuperarea prejudiciilor și a produsului infracțiunii reprezintă o prioritate pentru agenda publică, costul criminalității fiind resimțit de cetățeni și reflectat inclusiv în modul în care este perceput sistemul judiciar, în ansamblu său. De aceea, recuperarea fiecărui leu furat statului român trebuie să fie o prioritate”, a declarat ministrul Ana Birchall în timpul lucrărilor.

Ministrul a punctat transpunerea instrumentelor de cooperare internațională în materie în ceea ce privește măsurile asigurătorii și confiscarea specială sau extinsă, „fie că vorbim de convențiile ONU privind corupția sau criminalitatea transfrontalieră, fie de cele ale Consiliului Europei, ori de regulamentele și directivele europene”.

Ana Birchall a lansat participanților la conferință invitația de a contribui alături de conducerea Ministerului Public și ANABI la creionarea liniilor de acțiune comună pe termen scurt și mediu. „În baza concluziilor acestui eveniment, Ministerul Justiției, prin ANABI, va iniția consultări cu toți partenerii instituționali în vederea promovării și aprobării unui cadru strategic unitar privind recuperarea creanțelor provenite din infracțiuni”, a spus în încheiere ministrul justiției, Ana Birchall.

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Justiției: http://www.just.ro/ana-birchall-recuperarea-prejudiciilor-si-a-produsului-infractiunii-reprezinta-o-prioritate-pentru-agenda-publica/

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.