Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 1, 2019 in Economic, International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu delegația Atlantic Council la Delphi Economic Forum


Alături de domnul ambasadorul Richard Morningstar, fost Emisar Special SUA pt energie, membru AC și domnul Damon Wilson, vicepreședinte executiv AC, la întrevederea cu
delegația Atlantic Council la Formul Economic de la Delphi

Am avut astăzi o întrevedere excelentă cu delegația Atlantic Council condusă de Damon Wilson, în marja Formului Economic de la Delphi. Am discutat pe teme de substanță, cu accent pe dimensiunea aprofundării legăturilor transatlantice, prin încurajarea prezenței economice a SUA în regiune.

Am transmis aprecierea pentru implicarea majoră a Atlantic Council în susținerea, promovarea și organizarea Summit-ului Inițiativei celor 3 Mări din toamna anului trecut de la București și am discutat despre menținerea unei cooperări strânse astfel încât proiectele de investiții convenite la Summit-ul I3M să se concretizeze.

În cadrul întrevederii cu delegația condusă de Damon Wilson am reiterat importanța deosebită pe care România o acordă Inițiativei celor 3 Mări și am subliniat angajamentul Guvernului Dăncilă pentru obținerea unor rezultate concrete, palpabile prin implementarea proiectelor convenite în cadrul Summitului I3M.

Totodată, am discutat despre securitatea regională, inclusiv din perspectiva securității energetice, și despre proiectele și oportunitățile strategice de investiții pe care România le oferă.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.