Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 22, 2017 in Cultural, International, Social | 0 comments

Ziua Mondială a Apei

Organizația Națiunilor Unite marchează astăzi Ziua Mondială a Apei. Această zi are o semnificație aparte, încercând să atragă atenția opiniei publice asupra problemelor legate de resursele de apă de pe întreg mapamondul. Deși în ultimii ani, ONU a întreprins eforturi uriașe pentru a oferi tuturor oamenilor acces la apa indisepensabilă vieții, în continuare 748 de milioane de oameni încă nu au acces la surse sigure de apă potabilă și 2,5 miliarde de persoane nu au acces la facilități privind salubritatea.

Tema aleasă de ONU pentru anul 2017 este ”Apele uzate” și se va desfășura sub genericul ”De ce să irosim apa?”. În fiecare zi, la nivel global apa uzată din gospodării, orașe, industrie sau agricultură se revarsă înapoi în natură fără a fi tratată sau refolosită, poluând astfel mediul înconjurător.

Este datoria noastră să reducem folosirea în exces a apei,să învățăm să o reciclăm și să o refolosim. Protejând această resursă extrem de importantă a vieții noastre putem contribui la îmbunătățirea bunăstării sociale, la funcționarea optimă a ecosistemelor și la realizarea gestionării durabile a apei. Doar realizând aceste lucruri, putem crea un viitor armonios pentru copiii noștri în care să se bucure pe deplin de acest dar minunat al naturii.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.