Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 2, 2017 in Politic | 0 comments

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

În fiecare an, începând cu 2007, pe data de 2 aprilie este celebrată Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, o zi care ne impulsionează să renunţăm la indiferenţă, să lăsăm deoparte prejudecăţile şi refuzul de a-l cunoaşte şi înţelege pe cel de lângă noi şi care ne îndeamnă să acceptăm şi să ne dăm seama de realitatea autismului.

Sper că această zi ne va face mai buni şi mai atenţi la problemele semenilor noştri dar şi la bogăţia extraordinară pe care o reprezintă pentru societate persoanele cu autism, potenţialul intelectual deosebit pe care acestea îl au dacă sunt corect susţinute în perioada copilăriei şi adolescenţei şi dacă sunt corect integrate şi tratate aidoma celorlalţi cetăţeni.

Seara trecută, am avut ocazia să asist la un fabulos concert caritabil destinat ajutorării copiilor cu autism şi să descopăr ce comori reprezintă aceşti copii minunaţi şi cât de mult merită ajutorul nostru. Un copil cu autism care beneficiază de o educaţie şi o susţinere adecvate devine o preţioasă resursă pentru societate. Fiecare semen cu autism trebuie să îşi găsească propriul rol în societate. Avem această obligaţie!

Sursa foto: helpautism.ro

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.