Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 11, 2017 in International, Politic, Social | 0 comments

Ziua Europeană a Victimelor Terorismului

Data de 11 martie marchează un moment trist în istoria recentă a Europei şi nu numai, fiind ziua în care, în 2004, cele patru atentate comise la Madrid au curmat 192 de vieţi, 16 dintre victime fiind cetăţeni români.

Conform deciziei Parlamentului European, această dată este comemorată în fiecare an ca Ziua Europeană a Victimelor Terorismului, constituind un prilej de reflecţie asupra acestui flagel contemporan care pluteşte ca o ameninţare permanentă asupra păcii, siguranţei şi stabilităţii peste tot în lume.

Cu atât mai mult cu cât ultimii ani au adus o înmulţire fără precedent a unor astfel de atacuri abominabile în Europa şi în lume, este necesar să depunem toate eforturile pentru a eradica pentru totdeauna terorismul şi pentru a face lumea un loc mai bun şi mai sigur pentru cetăţenii noştri şi pentru generaţiile viitoare.

Ne revine în primul rând nouă, celor de astăzi, datoria de a ni-i aminti în permanenţă pe cei care au căzut victime acestui fenomen odios şi de a face tot ce ne stă în putinţă ca astfel de acte să înceteze să mai facă parte din viaţa noastră.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.