Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 29, 2013 in Politic | 0 comments

Participare Seminar „Rolul parlamentelor si al cetatenilor din spatiul Dunarean in implementarea proiectelor macro-regionale ale Strategiei UE pt regiunea Dunarii”

Astăzi am avut o intervenţie în cadrul dezbaterilor organizate la Camera Deputaţilor pe tema „Implicarea parlamentară în implementarea proiectelor macro-regionale ale Strategiei UE pentru regiunea Dunării”.

În primul rând, vreau să-l felicit pe domnul Valeriu Zgonea (preşedintele Camerei Deputaţilor) şi pe domnul Iulian Iancu (preşedintele Comisiei de industrii şi servicii) pentru o dezbatere bine organizată şi extrem de interesantă.Apreciez foarte mult iniţiativa „rețeaua parlamentară pentru Dunăre” din care am plăcerea să fac parte şi consider că prin diplomaţie parlamentară şi prin toate mijloacele care stau la dispoziţia parlamentarilor putem să contribuim activ la conturarea Strategiei UE pentru regiunea Dunării.

România are capacitatea de a deveni un coordonator regional în implementarea strategiei UE pentru Dunăre atât în ceea ce priveşte transporturile, cât şi energia, agricultura şi turismul din această regiune. 29,9% din bazinul Dunării se află pe teritoriul României şi acest lucru ne dă o mare parte din responsabilitatea implementării strategiei regionale din domeniu. Trebuie să unim toţi factorii de decizie atât de la nivel local, guvernamental şi parlamentar pentru a putea să luăm cele mai bune decizii în interesul cetăţenilor atât din România, cât şi din regiune.

România trebuie să îşi asume rolul activ folosindu-se de poziţia strategică pe care o are în regiune în mod particular şi punct de tranziţie între Europa şi Asia în sens mai larg.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.