Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 25, 2013 in Politic | 1 comment

Viziunea progresista trebuie sa stea la baza consolidarii relatiei Romania – SUA

 

Ana Birchall deputat PSD: “Viziunea progresistă trebuie să stea la baza consolidării relației România – SUA”

Deputatul Ana Birchall a participat în perioada 24-25 octombrie, în cadrul vizitei sale în SUA, la reuniunea aniversară a institutului de politici publice şi cercetare, Center for American Progress (CAP) în  compania unor mari personalități din lumea politică americană și globală dintre care îi amintim pe John Kerry, șeful diplomației americane, Al Gore, fostul vicepreședinte al SUA, ambii candidați la Casa Albă și Hillary Clinton fosta șefă a Departamentului de Stat și fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii şi nu în ultimul rând, Madeleine K. Albright, prima femeie din istorie care a ajuns la conducerea Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

„Particip de fiecare dată cu plăcere la reuniunile CAP, o organizaţie care, împreună cu Policy Network a stat la baza construirii politicilor publice progresiste care, la rândul lor au generat capacitatea de care SUA a dat dovadă pentru a depăşi criza economico–financiară. De această dată a fost o reuniune specială, marcată de împlinirea a 10 ani  de activitate a prestigiosului institut. Am avut ocazia să mă reîntâlnesc cu persoane care prin activitatea lor politică şi socială au marcat parcursul politicilor publice ale SUA şi nu numai. Aici mă refer bineînţeles la Hillary Clinton, John Kerry şi Al Gore dar şi la John Podesta, preşedintele CAP, o persoană de la care am avut, tot timpul, foarte multe de învăţat. De asemenea m-am bucurat să o revăd pe Neera Tanden, actuala preşedintă a Center for American Progress, o persoană cu o experienţă excepţională în administraţiile prezidenţiale Clinton şi Obama” a spus Ana Birchall, deputat PSD.

„Vreau pe această cale să salut întâlnirea premierului Victor Ponta cu reprezentanţii Center for American Progress. Consider oportună apropierea factorilor de decizie din România de această organizaţie. Sunt sigură că întâlnirile de la acest nivel vor servi considerabil la consolidarea relaţiilor bilaterale România – SUA şi vor genera pe viitor idei şi strategii progresiste care vor ajuta România să se dezvolte atât din punct de vedere politic cât şi socio-economic. Viziunea şi strategia progresistă poate sta la baza consolidării relaţiei România – SUA prin conceperea de politici publice, coerente, în interesul cetăţenilor ambelor state” a mai declarat deputatul PSD.

Ana Birchall a participat, cu ocazia vizitei sale în SUA şi la o reuniune a membrilor Vital Voices, ONG de anvergură globală, care îşi propune să promoveze şi să interconecteze femeile de succes din întreaga lume, care pot schimba ceva în politica şi viaţa publică a statelor din care provin. Deputatul Ana Birchall a fost numită anul acesta ambasador al Vital Voices Global Partnership.

Vineri, 25 octombrie, deputatul Ana Birchall va continua seria de întâlniri cu participarea activă la conferinţa organizată de Global Progress şi Policy Network, în format de masă rotundă. La discuţii vor participa politicieni, oameni de afaceri, membri din societatea civilă, experţi în politici publice şi strategii guvernamentale şi politice.

Subiectele care vor fi abordate în cadrul discuţiilor vizează în principal: soluţii economice şi politice pentru construirea unei clase de mijloc puternică, tratarea din punct de vedere economic a fenomenului imigraţiei, abordări structurate asupra problemei deficitelor economice, susţinerea sectorului IMM-urilor şi efectele politice ale crizei economico-financiare.

Concluziile conferinţei vor servi ca inspiraţie şi bază de discuţie pentru liderii CAP şi Policy Network la viitorul Summit ce va avea loc în primăvara anului 2014.

„Relaţiile bilaterale România – SUA sunt consolidate prin prisma Parteneriatului Strategic dintre cele două state, la nivel militar şi politic. Eu cred că acum este momentul să stabilim o punte de dialog foarte solidă care să stea la baza construirii unor politici publice comune, coerente şi relevante atât pentru Europa cât şi pentru America. Prin intermediul institutului de politici publice şi strategii CAP şi prin intermediul grupului Policy Network putem să lucrăm împreună, cu specialişti şi experţi din America şi din Europa pentru clădirea strategică a unui viitor mai bun atât pentru România cât şi pentru SUA” a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

Echipa AB

 

 

 

1 Comment

  1. D-na Birchall,
    Eu cred ca ar trebui sa expuneti aceasta viziune progresista. Care sunt aceste „idei şi strategii progresiste care vor ajuta România să se dezvolte atât din punct de vedere politic cât şi socio-economic”? In ce constau acestea? Va intreb pentru ca nu rezulta din postare…
    Ca sa luam un alt exemplu, cred ca ar fi interesant sa prezentati care e viziunea progresista cu privire la pietele financiare, la profit, cu privire la crearea de locuri de munca… Ati fost in SUA, din cate se poate constata ati discutat exclusiv cu personalitati care fac parte sau sunt apropiati de Partidul Democrat… Ati incercat sa discutati si cu cei din Partidul Republican? Ei ce parere au? 😀 Dialogul democratic inseamna sa discuti, sa schimbi pareri si cu cei din Opozitie. Ca sa ai posibilitatea ca pe urma sa sintetizezi toate ideile pentru ca sa poti trage o concluzie sau sa poti face o analiza comparata.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.