Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 13, 2015 in Comunicate, Economic, International, Politic | 0 comments

Vizita Primului Ministru Victor Ponta în Statele Unite subliniază importanța continuării consolidării Parteneriatului Strategic pentru România, atât în plan militar, cât şi în plan economic

AB_photo

Vizita Primului Ministru Victor Ponta în Statele Unite subliniază importanța continuării consolidării Parteneriatului Strategic pentru România, atât în plan militar, cât şi în plan economic.

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul PSD Ana Birchall, Înalt Reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene și parteneriat cu SUA a declarat cu ocazia vizitei de lucru a premierului Victor Ponta în Statele Unite că „vizita din aceste zile a premierului arată cât de importantă este pentru România continuarea consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA, atât în plan strategic şi de securitate, cât şi în plan economic”.

“Întrevederile din cadrul vizitei de lucru a Primului Ministru la Washington, întâlnirile cu Secretarul de stat al Comerțului Penny Pritzker, Secretarul Apărarii Chuck Hagel şi cu mediul de afaceri american contribuie la consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, în ce priveşte excelenta colaborare în domeniul securităţii şi apărării, dar şi pentru dezvoltarea relaţiilor economice și atragerea investițiilor americane, într-un context regional complex și semnificativ”, a declarat Ana Birchall.

“Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii reprezintă baza de la care putem privi spre o Românie puternică, în Europa și în lume. Întrevederile avute de premier cu ocazia acestei vizite de lucru, vizitele și contactele oficiale susținute cu reprezentanții partenerilor din Statele Unite sunt o garanție că România va continua consolidarea relațiilor dintre cele două state”, a susţinut deputatul PSD Ana Birchall.

„Diplomaţia economică trebuie să reprezinte pentru noi un important instrument de promovare a României şi a oportunităţilor pe care ţara noastră le oferă, de la o forţă de muncă profesionistă şi foarte bine pregătită, la o poziţie geo-strategică extrem de importantă de poartă economică şi de investiţii atât în regiune, cât şi între Europa şi Asia.

Trebuie să continuăm eforturile diplomaţiei economice pentru a pune în valoare şi dezvolta potenţialul pe care ţara noastră îl are de a ajunge primul stat din Europa Centrală și de Est la nivelul investițiilor străine atrase. Eforturile premierului Ponta și ale executivului român, în strânsă coordonare cu partenerii noștri strategici întăresc rolul strategic și de stabilitate pe care România îl deține în regiune”, a arătat în încheiere Ana Birchall, Înaltul Reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene și parteneriat cu SUA.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.