Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 24, 2020 in Politic | 0 comments

Un an de la preluarea mandatului de ministru al Justiției: Efortul meu de recâștigare a încrederii românilor în actul de justiţie continuă

Astăzi se împlinește un an de la momentul în care am preluat conducerea Ministerului Justiției. Inițial a fost un mandat interimar, iar mai apoi mandat plin până în 4 noiembrie 2019.Au fost cele mai intense luni petrecute de mine într-o funcție publică într-o perioadă critică pentru justiția din România, o perioadă în care asaltul și asediul asupra justiției creșteau, în intensitate și în disperare, cu fiecare zi care trecea, cu fiecare zi în care eu am stat și am rămas dreaptă, „țeapănă pe picioarele mele”, cum mi-a spus tatăl meu, loială valorilor și principiilor cu care am fost crescută de ai mei!

Am plecat de la conducerea ministerului cu fruntea sus, cu credinţă că în toată această perioadă nu am făcut altceva decât să respect jurământul pe care l-am depus cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie la învestirea in funcție, un jurământ depus in fata cetățenilor țării mele.

Am lăsat în urmă proiecte importante atât legislativ, cât și de infrastructură. De exemplu, pe mandatul meu s-a deblocat, securizat (inclusiv financiar) și finalizat (în baza unui calendar ferm și detaliat) informatizarea instanțelor de judecată. Cred eu că ne-am îndeplinit datoria față de românii care au învestit încredere în mine, care au investit încredere în toți profesioniștii din acest minister, pentru că, deşi de multe ori Ministerul a fost sub asediu, şi în ciuda multor presiuni, diverse interese, am menținut justiția pe o traiectorie independenta, am asigurat domnia legii, respectul faţă de lege şi de aplicarea legii, oferind premisele pentru ca justiția din România să reintre pe un făgaș normal. Consider ca romanii merita o justiție credibila și puternica, exclusiv in slujba cetățeanului .

Nu vreau să credeți însă că m-am oprit. NU! Efortul meu de recâștigare a încrederii românilor în actul de justiţie continuă și în prezent, de exemplu prin intermediul campaniei pe care am lansat-o recent pe Facebook „Spune cine fură”, prin care, alături de voi, mi-am propus să aduc în fața autorităților judiciare competente cazurile de furt din banul public din cauza cărora România, care mustește de resurse, este jefuită și, astfel, ținută la pământ. Stă în puterea noastră, a tuturor, să oprim hoțiile care durează de peste 30 de ani. Nu mai permiteți nimănui să vă acopere ochii cu perdele de fum, să vă astupe urechile cu zgomot de fond și să vă țină gura ferecată. Destul!

Nu ezitați să-mi semnalați orice formă de abuz la [email protected]. Numai împreună putem face România bine! Fiecare voce chiar contează! #spunecinefura #safacemcuratenie
(in imagine cred ca este prima fotografie la MJ si este facuta imediat dupa preluarea mandatului in timp ce coboram sa salut jurnalistii acreditati la minister).

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.