Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 25, 2014 in Comunicate, Featured, Politic | 0 comments

Turneul internațional anunțat astăzi de premierul Victor Ponta reconfirmă eforturile executivului de a repune România pe harta lumii, în contrast cu politica izolaționistă a lui Traian Băsescu și ai lui

GUV_zps07d94123

Comunicat de presă

Deputatul PSD Ana Birchall, Înalt Reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene și parteneriat cu Statele Unite ale Americii, a declarat că noul turneu anunțat astăzi de premierul Ponta în Republica Moldova și Turcia, dar și în Statele Unite ale Americii, în calitate de șef de delegație la ONU, precum și în China reconfirmă eforturile efectuate de Victor Ponta și de actualul executiv de a repune România pe harta Europei și a lumii, în deplin contrast cu politica izolaționistă a lui Traian Băsescu și ai lui.

„În actualul context regional extrem de complex, cu implicații majore față de respectarea normelor de bază ale dreptului internațional și față de suveranitatea statelor din vecinătatea Mării Negre, eforturile premierului Ponta și ale executivului român, în strânsă coordonare cu partenerii noștri strategici, SUA, NATO și UE, întăresc rolul strategic pe care România îl deține, în asigurarea stabilității în regiune. Așa cum a declarat și premierul Ponta, Republica Moldova, Ucraina, precum și statele din vecinătatea estică care și-au manifestat interesul într-un parcurs european trebuie sprijinite pentru o evoluție sigură spre Uniunea Europeană. România își menține poziția fermă cu privire la situația din Ucraina – alături de partenerii noștri strategici, SUA, NATO și UE” a mai declarat Înaltul Reprezentant.

„De-a lungul a două lungi și rușinoase mandate în fruntea statului român, în timpul cărora doar a aruncat cu vorbe, dar, în realitate, a dovedit o lipsă totală de proiecte realiste și coerente în politica externă, plasând România într-un con de umbră prin aceste politici izolaționiste, Traian Băsescu a făcut rău României și a închis ușile partenerilor noștri. Iată că executivul condus de Victor Ponta continuă să dovedească prin fapte, nu vorbe, rolul strategic al României în regiune, îndeplinind proiectele promise. Mă refer aici, în principal, la gazoductul Iași – Ungheni, la asistența pe care guvernul de la București a oferit-o Republicii Moldova în domeniul educației sau la centrul SMURD de peste Prut.

Este evident că datorită eforturilor Guvernului Ponta, continuăm să ne afirmăm ca un stat puternic și stabil, respectând, fără rezerve, valorile și principiile pe care le împărtășim împreună cu partenerii și prietenii noștri. În timp ce Traian Băsescu și ai lui au ignorat importanța diplomației economice, atât de necesară dezvoltării țării noastre, premierul Victor Ponta a redeschis ușile cancelariilor europene și ale partenerilor noștri strategici în acest domeniu fundamental pentru promovarea interesului României. Poziția exprimată public astăzi de premier privind importanța continuării dezvoltării diplomației economice reconfirmă strategia pe termen lung a executivului condus de Victor Ponta privind rolul pe care România îl joacă, ca factor de stabilitate regional, un partener serios și de încredere, dar și un Hub pentru investițiile străine în România și în regiune.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.