Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 31, 2012 in Politic | 12 comments

Traian Basescu trebuie sa renunte la abordarea conflictuala si distrugatoare

Referendumul din 29 iulie reprezintă a doua lecţie dură pe care românii i-au oferit-o lui Băsescu şi PDL pentru distrugerea României.

Din cauza lui Băsescu şi PDL, România este o ţară distrusă, cu milioane de săraci şi cu grave probleme de imagine. Această moştenire grea a fost sancţionată dur de către români atât la alegerile locale din 10 iunie, cât şi la acest referendum. Astfel, 7,4 milioane de români, cu 2,2 milioane mai mult faţă de numărul celor care l-au votat în 2009, au spus foarte clar că Traian Băsescu trebuie demis. Traian Băsescu trebuie să renunţe la abordarea conflictuală şi distrugătoare.

Pe 29 iulie românii au arătat că iubesc democraţia şi valorile democratice şi şi-au exercitat dreptul de vot. Nu pot decât să le mulţumesc pentru că nu s-au lăsat manipulaţi de propaganda pedelistă şi au ales să lupte pentru România. Sper ca perioada următoare să fie una de linişte, în care guvernul Ponta să poată implementa acele măsuri necesare pentru redresarea României din haosul şi sărăcia lăsată de PDL.

PS Cat despre declaratiile iresponsabile ale unor membrii PDL referitoare la lovitura de stat, fraudarea alegerilor…sper ca macar acum sa inteleaga cat de ridicoli au fost facand asemenea acuzatii demonstrate ca fiind nefondate, aratand inca odata ca nu le pasa deloc de interesul national fiind capabili sa minta cu nerusinare  partenerii  externi. Ca intotdeauna adevarul iese la iveala.

PS 1 Simplu fapt ca nici Basescu nu s-a votat pe el insusi spune multe.

12 Comments

 1. Draga. la mate am invatat ca 7.4 mil din 18 nu fac 90%. Cum spunea un prieten. pacat ca esti idealista. Nu ai ce cauta cu cei de la usl.

 2. Coroborat cu faptul ca de o vreme incoace Basescu vorbeste despre el insusi la persoana a treia, treaba cu nici el nu s-a votat pe sine insusi, denota grave probleme psihice, IMHO.

  • Asa nebun, chel, chior si cum mai delireaza diversi indoctrinati cu delir megaloman a mai administrat inca o infrangere usturatoare USL.

 3. Eu sunt curioasa cand primul-ministru si guvernul pe care il conduce isi vor aduce aminte ca au si treaba de facut. Nu mi se pare normal ca un prim-ministru proaspat numit in functie sa intre imediat in campanie electorala, facand declaratii politice pe oriunde se nimereste, complet nepreocupati de nevoile unei tari care n-a iesit din criza, ci care se afunda si mai rau.

  Nu cred ca o sa va mai permiteti multa vreme luxul declaratiilor de genul ‘e vina lui Basescu.’ Toate ar trebui sa-si gaseasca limita. Asta cu lupul cel mai si rau merge o vreme, ca oameniilor le place sa se ralieze impotriva dusmanului de clasa, dar toate isi dau obstescul sfarsit la un moment dat. Numai ca pretul pe care il platim noi pentru lupta voastra e prea mare. E regretabil ca multa lume nu pricepe cat ne va costa. E si mai regretabil cu cata nepasare si cu cata aroganta suntem tratati de ambele parti. Ca si cum n-am exista decat ca sa va facem jocul sau sa-l dejucam. Ca si cum vietile noastre va sun inchinate. Ca si cum ati fi uitat deja de unde ati pornit si cine se uita inspre voi si cum sunteti vazuti de aici, de jos.

  Mie asta mi-ar placea sa vad. O asumare a raspunderii in cel mai logic sens al cuvantului. Un prim ministru e dator sa raspunda pentru ceea ce face si pentru ceea ce administreaza, nu sa se joace de-a hotii si vardistii. Dincolo de mostenirile grele. Dincolo de gafele celorlalti ‘parteneri’ politici. Dincolo de orice. Nu puteti sa va asumati numai marirea functiei, nu si blestemele ei.

  Pentru ca in toamna ASTA vom vota.

  • Raspundere ? Ai iluzia ca acesti oameni care nu s-au dat inapoi sa aduca minerii sa impuste oameni nevinovati la revolutie pentru a se valida ca noua conducere, sa asasineze procurori sau sa ii impinga pe altii la sinucidere au asa ceva ? Ce mentor are primul ministru ? Un infractor condamnat actualmente detinut si las. Cine e ministrul de finante? Bancherul infractorului condamnat SOV actualmente detinut. Cine este ministrul invatamantului? O incompatibila care scotea studentii la demonstratii cu mici si amenintari de examene picate. De la oamenii astia asteptati salvarea ? Anei i s-a inscenat o mizerie de cea mai joasa speta (in propriul partid) dar indoctrinarea (sau setea de putere) este atat de puternica incat a ramas in partidul asta mizer. Cristian Diaconescu a realizat pana la urma in ce mizerie intrase si a plecat nu inainte de a fi filat si urmairt de proprii colegi de partid.

 4. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a apreciat, marţi, că este posibilă şi necesară coabitarea preşedintelui Traian Băsescu cu USL, arătând că Guvernul are foarte multă treabă, are ce face, trebuie să guverneze.”Eu cred că este posibilă (o coabitare a preşedintelui Traian Băsescu cu USL – n.r.), dar mai ales este necesară. E necesară o coabitare între principalele forţe politice în Parlament, o coabitare între instituţiile statului şi între preşedinte şi guvern”, a declarat Blaga, informează Mediafax .El a spus că Guvernul are foarte multă treabă, arătând că FMI vine în România, iar Guvernul nu prea şi-a făcut temele. „Economia este în picaj, leul a crescut, din punctul ăsta de vedere Guvernul trebuie să se uite la secetă, să se uite la agricultură, că trăim vremuri grele. Are ce face guvernul, să guverneze”, a adăugat Blaga. Declaraţia şefului PDL vine după ce, duminică noaptea, preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că PSD şi PNL pot să îi fie parteneri , dacă au învăţat „lecţia pe care le-au dat-o românii” la referendum.

 5. Excelenta hotarire a CC!!
  Actualizati in mod oficial listele electorale! Asta va afecta numarul de deputati in parlamentul R , in parlamentul EU etc….interesant cine va numara in ‘minus’… definit nu primarii PDL sau UMDR deci daca un ‘minus’ de un milion trebuie sa vina va veni mai ales din fieful PSD… dar in sfirsit lucrurile legate de numarul de alegatori va intra in legalitate…

 6. Premierul Ponta i-a acuzat, vineri, pe preşedintele suspendat Traian Băsescu şi pe membrii PDL că au încercat să intervină în procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), prin intermedul unui director numit în 2005, în mandatul fostului ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur (PDL), care a depus la dosar o opinie separată prin care prejudiciul estimat era diminuat sau anulat, astfel încât să pară că de fapt Guvernul a dorit să intervină în acest proces.

 7. Toate schimbările economice, sociale, politice au venit în plic! Doar nu-l putem bănui pe băsescu că ar fi un geniu în economie, politici sociale, administrarea unei ţări sau în funcţionarea instituțiilor democratice ale ţării! El este un individ incult, fără educaţie, cu mult tupeu şi gură mare! Băsescu este demolatorul României, UN ASASIN ECONOMIC, UN TRĂDĂTOR AL ROMÂNIEI! băsescu este agent dublu: SIE şi al unei mari puteri, care a avut sarcina de a transforma România într-o ţară de mâna doua! Taxa unică de 16%, a băsescului, a transformat ţara într-o „ţară cobai” pentru experimente financiare, economice, sociale şi politice. Că este un experiment o dovedește şi faptul că taxa unică se aplică în 6 ţări din UE. Nivelul taxei este însă diferit: Lituania(33%), Letonia(25%), Estonia(24%), Slovacia(19%), România(16%), Bulgaria(10%). Aceasta este şi lista ţărilor cobai. Cu cât procentul este mai mic, gradul de înrobire este mai mare! Legea învăţământului, asumată de guvernul antiromânesc Boc, este o sumă de reguli prin care tinerii României să fie puşi la jug! În ultimele zile ale guvernării dictatorului Pinochet, în Chile, s-a adoptat o astfel de lege, cu alocări bugetare pe elev, prin care se limita accesul la şcoală pentru tinerii săraci! Am putea continua cu toate „reformele” demolatoare antiromâneşti ale băsesc-pedelismului! Teama lor cea mare este că aceste schimbări demolatoare sunt reversibile! Aţi auzit propaganda băsesc-antiromânescă care urlă că are loc „restauraţia”! Haita de antiromâni, din jurul lui băsescu, a proiectat o societate ca-n dictaturile din America Latină, ale anilor 60–80! Arestaţi-l pe Băsescu pentru ÎNALTĂ TRĂDARE!

 8. Într-o societate politică raţională, actorii ac­ţionează în funcţie de obiective. Obiec­tivul USL ar fi trebuit să fie câştigarea ale­gerilor parlamentare şi constituirea unei ma­jorităţi guvernamentale. În momentul în care Ponta a primit mandat să formeze guvernul, USL era cotat, în mai toate son­dajele, la scoruri de peste 50%. În primele luni de mandat, încrederea în liderii USL a crescut, zestrea de procente sporind şi ea la intenţia de vot, la peste 60. Tot ce avea de făcut USL era să calmeze jocul po­litic, să pună în aplicare o parte a pro­mi­siunilor electorale, pentru a amâna schim­barea trendului şi a evita o cădere în sondaje înaintea alegerilor. Pentru a-şi ţine aparatul de partid în tran­şee, vigilent şi cu baioneta la puşcă şi a-şi păstra elec­toratul mobilizat, USL avea nevoie de preşedintele Bă­sescu la Cotroceni, de vre­me ce toată campania, ca de altfel însăşi construcţia po­litică, viza un singur obiectiv: în­lă­tu­rarea lui Băsescu de la putere.

  • Intreaga strategie a usl se invarte in jurul ideii de forta umana, intelegatoare si revansarda la adresa justitiei care a inceput sa toace fenomenul complex de a fura la umbra legii; in masura in care mumia sovietica a populat subconstientul maselor cu natura hotului mai cinstit, respectiv a descurcarelii de partid si gashca, este evident ca vom asista la noi si ridicole episoade de manipulare a credintei ca hotul neprins poate fi un negustor de categorie cea mai cinstita; exemplele oferite de preacinstiti nascase, paturiciu, felix… mentin vie vointa proletaroasa de agoniseala originala. Atata timp cat ilici glasuieste termenul de finalitate poate fi interpretat si ajutat sa evolueze dincolo de orice absurd al meandrelor popularoase; in rest troneaza moftul celor care jinduiesc la puterea absoluta.

 9. Într-un mod greu de anticipat acum câ­teva luni, prin tensiunea politică indusă în societate de acțiunea USL, Antonescu și Ponta l-au reinventat pe Băsescu și au dat o gură de oxigen nesperată PDL-ului. Asal­tul asupra instituțiilor statului, isteria stâr­nită și întreținută de televiziunile useliste, degradarea mediului economic, creșterea inflației și scăderea unui nivel de trai și așa precar induc ideea că USL este inca­pabil să guverneze România și, chiar mai mult, că USL este un pericol la adresa sta­bilității acestei țări. Totodată, USL s-a com­promis pe termen lung în ochii par­tenerilor României, de vreme ce în can­celariile occidentale memoria ins­ti­tuțio­na­lă este la mare preț.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Așteptăm la mijlocul verii | Teologie pentru azi - [...] „Pe 29 iulie românii au arătat că iubesc democraţia şi valorile democratice şi şi-au exercitat dreptul de vot. Nu…
 2. Pe teme economice: criza din Zona Euro « Motanul Incaltat - [...] recomand sa cititi acest articol semnat Paul Krugman de pe blogul sau din The New York [...]
 3. Despre referendum: un articol interesant semnat Ion Iliescu « Motanul Incaltat - [...] actual al cetăţenilor cu drept de vot este de 16.527.971" - o precizare foarte importanta! Deci chiar INS a…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.