Pages Menu
Categories Menu

5 Comments

 1. Cat venin trebuie sa fi avut Elena Ceausescu in suflet sa faca ce-a facut:
  oamenii regimului comunist, hotarati sa stearga urmele crimelor din data de 17, au furat cadavrele timisorenilor impuscati.
  Trupurile au ajuns la Bucuresti. In ciuda acestei situatii, pe Bega populatia a ramas pe strazi. S-au auzit din nou focuri de arma. Orasul a intrat in doliu pentru a doua oara.
  43 de cadavre furate din Timisoara au fost trimise la Bucuresti pentru a fi arse la crematoriu. Cenusa aruncata apoi intr-un canal. Vorbim despre ordinul diabolic al Elenei Ceausescu, dat in 18 decembrie ’89. Un plan criminal care socheaza si azi, dupa 20 de ani

  Si daca asociem cu ce i-a zis sotzului inainte de executzie, „Nicule, se mai omoara oameni in Romania?!”, incepem sa intzelegem personalitatea ei schizofrenica. Stiu, e usor s-o condamnam, de fapt e greu sa n-o facem. Dar sa ne intrebam totusi si ce aduce un om in starea ei. Oare vreunul dintre noi, mai ales femeie(femeile pt ca ele sunt cele mai opresate), avand puterea absoluta ar fi mai bun decat ea?!
  Sec XXI tb sa reinventeze morala! Sa-l faca pe om responsabil de actiunile sale in faza propriei constiinte. Iar constiinta asta nu se poate forma decat atunci cand individul se simte pe deplin parte din natura si societate. Cu Elena nici natura, nici societatea n-a fost darnica. Nici ea cu ele. Nicicand nu a dorit sa fie „tovarasa”, ci stapana, pt ca si ea avusese stapan!

  • Tot ce ai postat mai sus este adevarat (am, trait acele momente pentru ca inca traiam shi munceam in Romania) dar ai omis sa spui ca nu numai cuplul CEAUSHESCU este vinovat ci alti o multzime care au executat ordine criminale! Shi acum am sa-tzi explic cum a fost posibil ca altzii, multzi la numar, sa execute asemenea ordine abominabile……..simplu acei oameni (cum de fapt erau shi inca mai sunt multzi) s-au rupt de mantuitorul nostru Isus Christos. Oamenii care traiesc cu credintza shi cu frica lui DUMNEZEU niciodata nu vor face asha ceva……………..oricum nu ma ashtept la tine sa intzelegi (sa simtzi) aceste lucruri, dar scriu pentru multzi altzii care vor citi acest post!

   Sa auzim numai de bine!

 2. .Sunt banateanca. Si apreciez gestul Timisoarei. Pe acest punct s-a incercat o schimbare in Romania. Este dureros cand, drepturi oferite prin lege sunt calcate in picioare. S-a trait inuman in vremea comunismului.
  Nu voi face aici o analiza de profil psihologic. Cine trebuia sa se ocupe de aceasta in vechiul regim, a suferit cumplit. Stim asta. Iar de oameni care, atunci ii priveau pe cei cu coloana ca fiind „Dusmanii Romaniei socialiste”, iar dupa ’89 ii privesc prin aceiasi ochi dar „altfel”, sincer MI SE FACE MARE LEHAMITE!
  Ma gandesc la personaliatati de tip VULCANESCU……..
  Cumplit a suferit, murit pentru o cauza dreapta, cerand fiicei sale inainte de executie „Sa nu ne razbunati”.
  Asa se sufera in tara, atunci cand puterea este in mainile unor oameni incapabili, complexati, meschini. In loc sa intre in analiza personala si munca pentru depasirea si rezolvarea dizabilitatilor mentale, fac abuz de putere. Ultima dovada de neputinta, nicidecum de putere.
  Imi place foarte mult cartea filosofului G.Liiceanu;”Despre ura.”
  Ar fi bine sa o citeasca tot romanul. Sa vedem unde se poate ajuge atunci cand sistemul emotional primitiv domina orice urma de ratiune. Schimbarea trebuie sa survina in orice societate normala, prin schimbarea personala. Trebuie sa FIM, inainte de A FACE.
  Si trebuie sa credem intr-o schimbare personala. De ce preluam modele? De ce nu schimbam sensul? Sa FIM un model, un om de respect.
  Cat priveste sotii Ceausescu, isi sustineu reciproc neputintele. GRAV!!!!!!!!!!!
  M. Gandi spunea:”Fii tu schimbarea pe care o doresti”.
  Succes Timisoara, succes Romania, succes Ana Birchall!

 3. Punctul de cotitura in Romania ’89 a inceput la Timisoara:”Azi la Timisoara/ Maine-n toata tara.” Asa se scanda…
  Nu voi face un profil psihologic al sotilor Ceausescu. Este clar ca si-au sustinut reciproc neputintele. Cel mai necesar ar fi fost sa-si fi depasit complexele, incultura, educatia…. Mi se face MARE LEHAMITE, cand vad cum , anumite persoane au fost persecutate in vremurile de restriste de catre cei care credeau ca au puterea, dar , dupa ’89 le-au apreciat.
  M. Ghandi spunea”Fii tu insati schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume.”
  Si a mai spus:”E bine sa ai putere, dar e mai bine sa n-ai nevoie de putere.” Puterea poate corupe, creiona o falsa imagine de sine.
  Si a mai spus:”Victoria obtinuta prin violenta este echivalentul unei infrangeri, pentru ca este temporara.”
  O carte foarte buna a filosofului G. Liiceanu, „Despre ura”, ar trebui citita de tot romanul, pentru a vedea ce se intampla atunci cand un emotional primitiv domina ratiunea.
  Succes Romania, succes Ana Birchall!

 4. Cer scuze, am comentat de doua ori, mi-a facut impresia ca nu a intrat comentariul. Multumesc, Mia

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.