Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 26, 2010 in Politic | 12 comments

Si Marian Sarbu a plecat din PSD

Indiferent de tot ce se discuta/speculeaza in aceste zile despre motivele plecarii din partid a d-lui Marian Sarbu, consider ca este o pierdere importanta pentru PSD. Personal nu am decat cuvinte de apreciere fata de un adevarat profesionist, care cunoaste foarte bine zona de protectie sociala, cat si de multumire pentru sprijinul consistent primit din partea d-lui Sarbu care mereu a sustinut proiectele initiate de mine in zona sociala cum ar fi „Familia tanara prioritate economica si sociala„. Personal ii urez d-lui Sarbu numai bine si multa bafta!

12 Comments

  1. Of, of, again…politichia romaneasca…
    Este de apreciat ceea ce faci Ana….incerci sa speli fata partidului urandu-le succes celor plecati din PSD (aparent la independenti).
    Realitatea este alta (pe care o shti shi tu poate mai bine decat mine), shi anume ca politicienii (majoritatea) romani sunt:
    1. oprtunishti
    2. lichele
    3. rinoceri
    4. proshti shi prost crescuti(unii nu shtiu sa conjuge verbul „a fii”:))
    5. moralitate inexistenta.
    6. ……so on !
    A cui este vina ca s-a ajuns aici (prostitutie politica)?
    Raspunsul este simplu shi dureros : fiecare (aproape fiecare) cetatean din romania care a mers asau nu la vot in ultimii 20 de ani. (toate categoriile de vot, mai ales in sinul partidelor politice)
    I am sorry Ana dar asta este CRUDUL ADEVAR.
    Sa auzim numai de bine !

  2. Wow!! Pare-se ca e frig in Canada !!
    Ana,
    Felicitari.In continuare mentii tonul de discutie civilizat in viata politica .

    Imi pare rau sa te contrazic (pe emigrantul din Canada) dar politicienii romini nu sint chiar atit de rai. Putem gasi destule exemple in Sua si Canada.
    Sistemul de vot unional in timp va curati unii din vechii politicieni care probabil ca nu sint chiar atit de calificati si au ajuns unde sint pe listele de partid nu prin valoarea lor personala validata de votanti.

    Votantii romini nu sint chiar atit de prosti si pe global ar trebui sa fim mindri de realizarile obtinute in ultimii 20 de ani – e usor sa uiti de unde s-a plecat.!

    Uita-te numai la ultimele alegeri! Prigoana fiul nu a fost votat – mesaj trimis de votanti! Dl Geoana a pierdut la limita desi ar fi trebuit sa cistige datorita istoriei Vintu (cind represinti 20 de milioane vine Vintu la tine nu te duci tu la el ! ).

    Dl Ponta a discutat principiile lui si ale PSDul cu dl Sirbu nu cred ca a incercat sa-l cumpere!

    Acuma daca mai e cineva care asteapta ca politicienii „”sa le dea”” bani , slujbe etc. sint pentru o dezamagire. Singurul lucru care politicienii il pot face e sa asigure un sistem de legi ca sa permita oamenilor si diferitelor companii sa se dezvolte si sa creeze slujbe. Pina si Kennedy in USA a zis „”nu este despre ce tara poate face pentru voi ci despre ce voi puteti face pentru tara””

  3. Interesanta teoria lui Ponta. El sustine ca cei care pleaca acum din PSD ar fi promis asta mai demult, plecand de la premisa ca Geoana va iesi din nou presedinte, pentru a-si asigura un loc fruntas intr-un nou partid de stanga.

    Oricum, ultimul lucru de care are nevoie Romania e inca in partid basescinist (parca asa se spune, nu? :D) care sa isi spuna de stanga.

  4. Ok Marian,

    Poate am exagerat putin (nu prea mult).
    Oricum nu am generalizat in ceea ce priveste politicienii.In ceea ce priveste „treaba cu votul” iam sa incerc sa nuantez:
    1. Cum este posibil ca sa te reprezinte in Consiliul Europei omul cu „hahalelere” shi micuta cu „succesuri”?
    2. Cum este posibil ca un om care nu shtie sa conjuge verbul „a fii” ocupa o functie importanta in cel mai mare partid ?
    3……..so on..:)))
    Cel putin eu nu pot sa inteleg (dupa 20 de ani ).
    In legatura cu faptul ca mi-am permis sa culpapilizez intregul popor roman (cu drept de vot) da ai drepatete poate este prea mult (cine sunt eu sa-mi permit asta) de aceea retractez shi cer scuze intregului popor roman.
    Oricum 10 ani din cei 20 am votat shi eu (deci ce am zis este valabil shi pentru mine.Bine ca m-am destupat dupa 10 ani:))

    Sa auzim numai de bine!

  5. Ok Marian,

    Mai am ceva ce nu pot intelege.
    Cum este posibil ca un om (fie el shi preshedinte de tara) care a folosit sintagma „tiganca imputita” este investit (reales)cu inalta functie in stat?
    Crede-ma eu sunt stupefiat ca asta se poate intampla dupa 20 de ani.

    Sa auzim numai de bine!

  6. Semn bun…îmi place curățenia!

  7. Emigrant ,
    Poate ca nu as avea dreptul sa-mi exprim o opinie (plecat de vreo 25 de ani si visitat R o singura data pt. 4 zile acum citva ani). Totusi sa incerc sa aplic „filtrul”distantei si sa explic…(ar putea explica votul unor romani din strainatate – nu , eu nu am votat !).
    „tiganca imputita”etc – cum se spune aici sint chestiuni non-core.
    1. dupa Clinton care a refacut o „revolutie” sexuala de la Casa Alba , Bush care abia pronunta „nucleara”” cu toate ca a stat cu mina pe butoane , Putin care pozeaza pe jumate gol , presedintele francez cu sotiile lui cred ca Basescu ar putea fi uns sfint …
    2. pare-se ca a luptat pentru votul unional (responsabilitatea directa a politicienilor in fata poporului) , a avut ceva de-aface cu incercarea de indepartare a fostilor comunisti parca legea lustratiei , pozitie destul de puternica pentru integrarea R in europa/nato si anti-rusa , pozitie puternica pentru eventuala unificare a R cu Moldova (de ce n-au facut-o si presedintii anteriori? ) , sustinut cit de cit justitia (Monica Macovei ) desi poate nu atit de impartial cit ar trebui (ceva legat de niste barci mi se pare)
    3. la ultimele alegeri a fost dintr-o bucata – a avut balls. (sint PDL , cred in programul PDL si o sa pun un ministru PDL daca sint reales). PSD a facut o álianta cu PNL !!???(partid de dreapta + partid de stinga!!???) nu au vrut sa-si asume responsabilitate directa pt un prim ministru ducindu-se pentru un neutral (de ce Geoana nu l-a propus pe Vanghelie sau Nastase ca prim ministru!??). Strategie cu risc – daca situatia economica nu se imbunatateste PDL va fi decimat la urmatoarele alegeri – dar cel putin isi asuma raspunderea.
    4. coeficient „de mutra”” (:-)) mai mi-aduc aminte expresii rominesti!). In USA se afirma ca oamenii se simteau mai confortabili cu Bush decit cu Kerry care parea elitist. Sincer daca as fi la o petrecere mincind mititei (n-am mai mincat de vreo 25 de ani) as ciocni o bere cu placere cu Basescu , Crin Antonescu mi-ar face sa-mi stea mititeii in git (desi pare un politician foarte valoros ) iar Geoana ar fi neutru. Pare-se ca Ponta are „coeficient the mutra””. Crede-ma pentru foarte multi alegatori e un factor – in toata lumea nu numai in R.

    Banuiesc ca B are o gramade de pacate – nici nu-i pronuntam numele corect – utilizam si in loc de s pina am fost corectat – dar filtrat de la distanta nu pare chiar atit de rau.
    Emigrant,
    stau educat si corectat daca e nevoie – informatia care o am despre R e doar din ziarele romine de pe internet si din citeva bloguri nu cred ca se compara cu o experienta reala traind in R de aceea nici nu m-am gindit sa votez (prea putina informatie)
    Oricum cred ca cumva alegatorii romini nu sint chiar atit de rai daca ii compar cu alegatorii din USA (bush tatal-fiul , clinton sot si (aproape) clinton sotie – mai putin si alegeam o familie regala in usa!!)

  8. Marian,
    La prima vedere, analiza pe care o faci este destul de consistenta shi nu-mi permit sa te contrazic (asta nu inseamna ca sunt de acord). Parerea mea este ca a compara Romanica cu USA (fie shi d.p,d,v al politicienilor )este nerelevanta.
    Eu cred ca Rominia ar trebui sa caute modele (sa fie comparata cu tari din)in Europa shi nu in nord America (shi nu numai Romania).Am vazut shi pe posturile de tv romaneshti politicieni sau asha zish analishti politici care au ca punct de comparatie USA. Dupa parerea mea este TOTAL greshit sa vrei (ca politician ) sa faci ca Romania (sau alta tara europeana) sa functioneze ca gigantul USA. Este total greshit shi imposibil (socitatea nord americana este diferita (nu am zis mai buna sau mai rea ) decat cea europeana.
    Deci oamenii care duc destinele Romaniei sa faca bine shi sa se inspire din experientele altor tari dar europene (fie shi pentru simplul motiv ca geografic Romania este in Europa :))
    Sa auzim numai de bine !

  9. Marian Sarbu e pentru mine sinonimul indemnizatiei unice de 600 de lei pentru mame.

    Deci e artizanul scaderii natalitatii la cei cu venituri mai mari si a cresterii ei in alte zone.

    Sper sa dispara din politica.

    • Sergiu
      cam dur comentariul tau!

  10. Sergiu,
    Interesant. Nu stiam ca sint multi adepti ai teoriei eugenice in R (see http://en.wikipedia.org/wiki/Eugenics). Foarte populara la un moment dat a fost marginalizata dupa ce austriacul ala , Adolf Hitler , a incercat s-o aplice pe scara larga. Criteriile lui de selectie (ochi albastri , par blond si vorbit germana erau cam primitive – am cunoscut o gramada de idioti care satisfaceau criteriile de mai sus). Criteriul tau – bazat pe venit – cu tot respectul cred ca ar trebui putin rafinat ca sa fie eficient. Sint convins ca unele persoane ar gasi ca nu e o idee prea stralucita ca dl Vanghelie sa aiba vreo 100 de copii ca sa-si raspindeasca genele lui superioare si pentru ca e un blog PSD probabil ca foarte multi ar gasi ca ar fi o idee proasta pt. dl Basescu. De exemplu Shockley – inventatorul transistorului , laureat al premiului Nobel si-a donat sperma pt o banca de sperma pentru doamnele care vroiau sa aiba un copil cu gene superioare. Asta s-a intimplat inainte de inventarea Viagrei…
    Oricum e o teorie fascinanta care se mai aplica intr-o forma sau alta si din (ne)fericire va reveni pe prim plan…

  11. @marian

    Discutia asta e din pacate tot mai prezenta in Europa. In Germania bunaoara, un inlat reprezentat al partidului liberal a spus ceva de genul: la noi problema e ca fac prea multi copii cine nu trebuie. Daca mai pui pe langa asta si ininuare subliminala a pericolului musulman, in ideea ca acestia vor ocupa Europa prin insasi sporul de natalitate, ma tem ca viitorul Europei nu va fi unul prea pasnic.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.