Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 24, 2016 in International, Politic, Social | 0 comments

Semnarea Convenţiei de la Istanbul de către România a transmis un semnal politic important pentru prevenţia şi combaterea fenomenului violenţei

Conferinta_11Conferinta_22

În cadrul conferinţei cu titlul ‘Violența sexuală: provocări și soluții în contextul ratificării Convenției de la Istanbul’ la care am participat luni am arătat că semnarea Convenţiei de către România, la 27 iunie 2014, a transmis un semnal politic pozitiv important, prin angajamentul ferm al ţării noastre de a respecta şi promova în plan intern şi global o serie de măsuri ferme prin care să asigurăm prevenţia şi combaterea adecvată a fenomenului violenţei.

Reglementările legislative care luptă cu flagelul violenței domestice reprezintă măsuri necesare în societatea românească, dar de unele singure nu suficiente. Fără o schimbare reală la nivelul mentalităților, eforturile noastre pot rămâne simple insule izolate. Românii au nevoie de educație în ceea ce înseamnă egalitatea de șanse sau combaterea oricărei forme de violență: fizică, psihică sau economică.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.