Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 2, 2014 in Featured, Politic | 0 comments

Scăderea CAS cu 5%

Astăzi, într-o sesiune extraordinară a Plenului Camerei Deputaților, am votat, alături de colegele și colegii mei, măsura inițiată de Guvern cu privire la reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator. Măsura urmărește creșterea fondurilor rămase la dispoziția angajatorului, creșterea numărului de contribuabili, stimularea mediului de afaceri și reducerea ratei efective de taxare a muncii. Pe termen mediu și lung, măsura va duce la crearea de noi locuri de muncă și este încă o dovadă a faptului că PSD și aliații săi se țin de cuvânt față de români.

Măsura reducerii CAS vine în siajul mai multor politici adresate mediului de afaceri, dar și persoanelor fizice. După tăierile de pensii și salarii ale guvernării anterioare și sacrificiile impuse românilor de către un executiv de dreapta neinteresat de bunăstarea celor mulți, Guvernul Ponta vine cu măsuri sustenabile și pragmatice ale căror rezultate se simt în buzunarele tuturor românilor. Astfel, începând de ieri, salariul minim pe economie a crescut la 900 de lei. Accesarea creditului fiscal care va permite înjumătățirea ratelor la bancă pe o perioadă de doi ani a intrat, de asemenea, în vigoare. Tot de la 1 iulie, firmele sunt scutite de impozit pe profitul reinvestit.

Mai multe partide au promis reducerea CAS în campanii electorale, dar numai noi ne-am ținut de cuvânt și am redus fiscalitatea pe muncă. Sunt bucuroasă să mă număr printre politicienii care sunt responsabili față de toți românii. Măsura votată astăzi, că și politicile Guvernului Ponta, au asigurat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Sunt vești pe care le pot transmite cu încredere și mândrie cetățenilor din colegiul meu și oamenilor cinstiți și simpli de pe Valea Tutovei.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.