Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 26, 2010 in Politic, Social | 9 comments

Sarmizegetusa, din nou vandalizată

Foto Evenimentul Zilei

„Marele Sanctuar Circular din cadrul complexului arheologic Sarmizegetusa Regia a fost vandalizat, din nou, de persoane rămase neidentificate. Un stâlp de lemn a fost ars, iar alţi cinci au fost scoşi din pâmânt şi aruncaţi unul peste altul. Deşi nu este primul incident de acestfel, autorităţile locale în domeniu ridică din umeri. Câteva blocuri de piatră din zidul porţii de vest a capitalei dacice s-au prăbuşit în această iarnă, iar altele stau să cadă” semnaleaza  Ciprian Iancu, intr-un articol, din nefericire, pierdut in nebunia politica a acestor zile.

Oare chiar nu mai stim ca apreciem si sa respectam propria noastra istorie si cultura??!! ca de civilizatie nu prea mai incape vorba…din pacate! 

9 Comments

 1. Foarte, foarte trist si, in acelasi timp, foarte, foarte revoltator!!!

 2. Am impresia că lumea nu sesizează importanţa acestor vestigii.

 3. Dpdv psihologic gestul tradeaza ura de sine…

 4. Bon, mai mult de atat, suntem in pozitia sa pierdem calitatea de sit UNESCO pe Sarmisegetusa daca nu se rezolva rapid niste lucruri. Intre astea si o vila a unui dacoget beget numit Napoleon, doctor in zalmoxianism constructiv. Savescu, ca de el vorbesc.

 5. În România de azi nu numai Sarmisegetuza este vandalizată, ci şi Spiritualitatea Naţională.
  Acest lucru nu ar fi posibil în … DACIA !

 6. Foarte interesanta observatia ta, Ovidiu! Si care ar fi cauzele?

 7. Draghi,
  Freud afirma ca este din cauza unui conflict direct intre super-ego(imaginea de sine la care aspiram) si id(realitatea personala), in urma cedarii ego-ului(mediatorul dintre cei 2, cel responsabil cu realitatea obiectiva), care in loc sa se simta iubit, s-a simtit persecutat de super-ego. Asta duce la nefericire datorita dezechilibrului intre satisfacerea a nevoilor aspirationale si posibilitatile concrete. (scurt articol despre structuta personalitati).
  Nu-i de mirare ca acolo unde realitatea obiectiva nu ofera posibilitati, ego-ului i se sparg in cap toate lipsurile si e luat la palme de super-ego.

 8. Cu tot respectul pentru cultura noastra si in special cea a dacilor, acei stalpi din lemn nu sunt autentici. Altceva ar trebui sa ne intereseze cand vorbim de Sarmisegetuza (promovare, infrastructura, restaurare).

  • Dac
   esti sigur ca nu apartin? corecta observatia despre infrastructura etc dar una nu o exclude pe celalata nu crezi?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.