Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 4, 2014 in Politic | 0 comments

Romanii care au constituit depozite la C.E.C-S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme vor fi despagubiti de statul roman

Ana Birchall: După 23 de ani de aşteptare, românii care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziționării de autoturisme vor fi despăgubiţi de statul român.

Astăzi, Camera Deputaţilor a adoptat Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziționării de autoturisme (Pl-x 226/2011)

„Românii care au avut depozite la CEC înainte de 1990 şi le-au transferat un an mai târziu la BRD – Groupe Société Générale, în vederea achiziţionării unui autoturism Dacia îşi vor primii banii care li se cuvin după 23 de ani de aşteptare” a declarat deputatul PSD după adoptarea OUG 156/2007 de către Camera Deputaţilor.

„Din cei aproximativ 2.000 de cetăţeni care au de recuperat depozitul transferat la BRD, foarte mulţi s-au adresat direct Parlamentului pentru ca această problemă să se rezolve. După numeroasele solicitări pe care le-am primit pe această temă, am considerat oportună adresarea unei întrebări oficiale (nr.373A/13-03-2013) Ministerului Finanţelor Publice prin care solicitam sprijinul executivului pentru clarificarea acestei situaţii.


„Mă bucur că astăzi Parlamentul şi Guvernul au dat dovadă de o excelentă colaborare în rezolvarea unei probleme cu care cel puţin 2000 de români se confruntă de peste 23 de ani” este de părere Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.