Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 3, 2015 in Cultural, International, Politic | 0 comments

România, o ţară cu un destin unic pe care trebuie să şi-l asume cu mândrie

unnamed (1)

Ana Birchall: România, o ţară cu un destin unic pe care trebuie să şi-l asume cu mândrie

COMUNICAT DE PRESĂ

În declaraţia politică susţinută joi în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Ana Birchall a vorbit depre rolul României în lume în contextul Zilei Naționale a României: “Mândria de a fi român, pe care am susținut-o și am împărtășit-o întotdeauna în activitatea mea politică și în viaţa personală, are în opinia mea o acoperire reală în poziția pe care țara noastră o ocupă în contextul geopolitic actual. Istoria ne învață, de multe ori cu un preţ prea mare cum a fost jertfa românilor de la 1918, că pentru idealurile măreţe trebuie să îţi asumi conştient rolul pe care îl ai într-o anumită zonă în funcţie de evoluția relaţiilor internaţionale”, a declarat Ana Birchall.

Deputatul PSD a apreciat imaginea de partener serios și loial pe care România o are în lume. “De-a lungul timpului, am avut ocazia, în întâlnirile cu diferiți oficiali ai statelor partenere din UE sau din lume, să constat că România este privită cu multă considerație, ca un partener serios și loial în proiectele de stabilitate și securitate din această zonă a lumii”, a mai susținut deputatul social-democrat Ana Birchall.

De asemenea, Ana Birchall a subliniat că România poate fi considerată un model de stabilitate economică, politică şi de securitate în regiune pentru ţările aflate în procesul de integrare europeană. “România are datoria să se prezinte în faţa partenerilor din regiune, în faţa partenerilor din UE şi în faţa prietenilor noştri de peste Ocean ca un factor de stabilitate şi consecvenţă, ca un aliat profesionist, devotat şi de încredere, să se prezinte ca un stat puternic. Din punctul de vedere al integrării europene şi al democratizării, România poate fi considerată un model în regiune. Ţara noastră are competenţa necesară pentru a transfera stabilitatea politică, economică şi socială acumulată în ultimii ani şi către întreaga regiune. Trebuie doar să dorim şi să ne asumăm acest lucru”, a completat Ana Birchall.

În finalul declarației politice, deputatul PSD Ana Birchall a menţionat că pe lângă simbolurile naționale cu care românii se mândresc în lume, poziția strategică a României și rolul jucat de ţara noastră în regiune pot fi considerate motive de reflecţie atunci când ne afirmăm între celelalte popoare. “Simbolurile naționale cum sunt steagul României, imnul de stat, limba noastră de o frumuseţe aparte reprezintă motive de mândrie națională pentru că amintesc de trecutul glorios al unui neam creștin greu încercat și trimit către imensa responsabilitate pe care noi, urmaşii celor care au construit statul modern România, o avem faţă de cei ce ne vor urma. Dincolo de valorile autentice ale acestui neam de care trebuie să fim mândri, consider că și poziția strategică a României în contextul actual este un motiv de reflecţie mai adâncă la destinul poporului român”, a încheiat deputatul PSD Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.