Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 4, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

 

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 4 mai a.c. a avut loc reuniunea săptămânală a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene. În contextul reuniunii au fost discutate, în vederea aprobării, mandatele care permit participartea delegațiilor României la reuniunile ministeriale ale Consiliului UE.

În cadrul reuniunii interministeriale au fost discutate ultimele evoluții din cadrul activității Parlamentului European și a Comisiei Europene, fiind subliniată importanța Sistemului național de gestionare a afacerilor europene în reprezentarea cu success a României în relația cu organismele comunitare. Totodată, au fost discutate ultimele evoluții din cadrul pregătirilor pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019, fiind reliefată calitatea discuțiilor dintre ministere pe acest subiect.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a salutat organizarea unei serii de negocieri informale în pregatirea celei de-a XXIII-a Conferinţe a Părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice (COP 23). Ministrul delegat consideră că „ratificarea de către România împreună cu partenerii săi europeni a prevederilor Acordului de la Paris se traduce printr-o preocupare comună privind reducerea impactului asupra mediului înconjurător, precum și a asigurării sănătății și bunăstării cetățenilor europeni. România este încă unul dintre puținele locuri din Europa unde natura poate fi privită într-o stare nealterată, ceea ce poate reprezenta un real avantaj în domenii precum turismul sau agricultura ecologică”.

 

Elemente suplimentare:

Comitetul de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, care funcționează în actuala sa formă în baza HG nr.34/2017 privind organizarea și funcționarea Sistemului național de gestionare a afacerilor europene în vederea participării României la procesul decizional al instituțiilor Uniunii Europene, își desfășoară activitatea sub conducerea ministrului delegat pentru Afaceri Europene și sub îndrumarea prim-ministrului. Principalul obiectiv al acestuia este asigurarea participării eficiente a României la procesul decizional din cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Comitetul se reunește săptămânal, asigurând o reprezentare a ministerelor și a altor organe de specialitate, la nivel de secretar de stat cu atribuții în domeniul Afacerilor Europene.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://mae.ro/node/41636

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.