Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 28, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 26 aprilie a.c. s-a desfășurat reuniunea săptămânală a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene.

În agenda forului de coordonare interministerială în domeniul afacerilor europene au fost cuprinse totodată și evoluțiile dosarelor din cadrul Parlamentului European și a Comisiei Europene, ministrul delegat pentru Afaceri Europene reiterând cu această ocazie importanța colaborării din cadrul Sistemului național de gestionare a afacerilor europene în vederea aportului de expertiză specifică din partea tuturor factorilor implicați.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate ultimele demersuri de pregătire în vederea preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019, fiind subliniate activitățile întreprinse în perspectiva asumării mandatului național.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a salutat publicarea raportului Comisiei Europene privind modul în care politica de coeziune poate ajuta regiunile cu venituri mici și cu creștere scăzută din UE. Raportul subliniază posibilitățile de stimulare a economiilor regiunilor cu venituri mici într-o formulă care combină inovarea, capitalul uman și conectivitatea.

„Creșterea economică reprezintă un indicator important în proiectele care conduc la dezvoltarea societății, politica de coeziune îndeplinind un rol major în oferirea de soluții care vin în întâmpinarea unor probleme reale ale cetățenilor români. Cunoașterea ultimelor dezvoltări în acest domeniu reprezintă o treaptă importantă în formularea de strategii sustenabile într-o gamă variată de domenii. Politica de coeziune este un element central nu doar în ceea ce privește îmbunătățirea creșterii economice, sincronizarea cu metodele care duc la creșterea indicilor și sporirea competitivității, fiind dublată de un proces de transformare profundă a societății pe baza capitalului uman și a reformei structurale”, a susținut Ana Birchall.

 

Elemente suplimentare:

Comitetul de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, care funcționează în actuala sa formă în baza HG nr.34/2017 privind organizarea și funcționarea Sistemului național de gestionare a afacerilor europene în vederea participării României la procesul decizional al instituțiilor Uniunii Europene, își desfășoară activitatea sub conducerea ministrului delegat pentru Afaceri Europene și sub îndrumarea prim-ministrului. Principalul obiectiv al acestuia este asigurarea participării eficiente a României la procesul decizional din cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Comitetul se reunește săptămânal, asigurând o reprezentare a ministerelor și a altor organe de specialitate, la nivel de secretar de stat cu atribuții în domeniul afacerilor europene.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41565

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.