Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 31, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

La reuniunea din 29 martie a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

Mulțumiri pentru fotografii domnului Radu Bădoiu!

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Săptămâna aceasta a avut loc reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene. În contextul reuniunii au fost aduse în discuție, în perspectiva aprobării, mandatele care permit participarea delegațiilor naționale la reuniunile ministeriale ale Consiliului UE.

Discuțiile din cadrul reuniunii interministeriale s-au purtat și asupra ultimelor evoluții din cadrul activității Parlamentului European și a Comisiei Europene. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat cu această ocazie deosebita importanță a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene în consolidarea relațiilor cu partenerii din statele membre și cu instituțiile comunitare.

Totodată, a fost reiterată importanța unei pregătiri temeinice în vederea preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019, fiind evidențiate demersurile de pregătire la nivel intern în toate instituțiile implicate în acest proces.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a salutat organizarea, în marja celebrărilor a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, a unui eveniment la nivel ministerial sub denumirea de „Ziua Digitală”, la data de 23 martie 2017, la Roma. Ana Birchall a declarat că “Europa modernă este un loc în care tradiția și inovația reușesc să se completeze reciproc și să îi facă pe oameni să privească cu mândrie atât spre trecut, pentru a-și conștientiza rădăcinile, cât și spre viitor, în perspectiva unei cooperări cât mai strânse. Într-o societate conectată și digitalizată care transcende limitele geografice, conștientizarea unor problematici legate de serviciile informatice, precum și nevoia de securitate cibernetică ce decurge din răspândirea noilor tehnologii sunt factori cheie pentru protejarea și optimizarea experienței utilizatorilor. Școala românească are un potențial recunoscut la nivel european și internațional în materie informatică, un element de atracție pentru investitori, păstrarea acestei tendințe fiind benefică atât din perspectiva locurilor de muncă create în acest domeniu, cât și prin prestigiul pe care calitatea muncii acestora îl aduce României”.

 

Elemente suplimentare:

Comitetul de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, care funcționează în actuala sa formă în baza HG nr.34/2017 privind organizarea și funcționarea Sistemului național de gestionare a afacerilor europene în vederea participării României la procesul decizional al instituțiilor Uniunii Europene, își desfășoară activitatea sub conducerea ministrului delegat pentru Afaceri Europene și sub îndrumarea primului-ministru. Principalul obiectiv al acestuia este asigurarea participării eficiente a României la procesul decizional din cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Comitetul se reunește săptămânal, asigurând o reprezentare a ministerelor și a altor organe de specialitate, la nivel de secretar de stat cu atribuții în domeniul Afacerilor Europene.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41249

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.