Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 5, 2015 in Comunicate, Economic, Featured, Politic | 0 comments

Reducerea TVA va închide cercul măsurilor reparatorii promovate de Guvernul Ponta

32

Reducerea TVA va închide cercul măsurilor reparatorii promovate de Guvernul Ponta

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul PSD Ana Birchall a susţinut în declaraţia politică din această săptămână că reducerea TVA este o măsură menită să crească nivelul de trai al oamenilor, care stimulează creșterea economică, are impact în ce priveşte îmbunătățirea competitivității prin stimularea consumului, generează noi locuri de muncă şi contribuie la un climat favorabil afacerilor și extinderii investițiilor.

“La momentul actual, cota TVA din România ne plasează pe locul 5 în UE, doar Ungaria, Danemarca, Croația și Suedia având niveluri mai mari ale aceste taxe. Odată cu 1 ianuarie 2016, aplicarea TVA de 20% va însemna revenirea la nivelul mediu al taxei existent în Uniune”, a afirmat deputatul PSD Ana Birchall.

“Reducerea TVA cu patru puncte procentuale începând cu 1 ianuarie 2016 este un nou balon de oxigen pentru economie. Măsura este posibilă fiindcă înregistrăm performanțe cu adevărat importante în combaterea evaziunii fiscale și pentru că parametrii macroeconomici actuali ne permit să operaționalizăm scăderea taxei pe valoare adăugată. Reforma fiscală asumată de Guvernul Ponta închide cercul măsurilor reparatorii promise după politicile de austeritate ale guvernării Băsescu-Boc și poate să devină motorul creșterii economice și creării de noi locuri de muncă în România, nu doar în 2016, dar și în urmatorii patru ani”, a mai precizat Ana Birchall.

“În aceste zile, pe scena politică asistăm la un adevărat paradox. Guvernul PSD propune măsuri ce vizează tăieri de taxe și reducerea fiscalității, iar PNL, care își revenidică titulatura de formațiune de dreapta, contestă reforma fiscală. Cred că a sosit timpul să renunțăm la conflictele politice artificiale și să ne concentrăm în direcția sprijinirii economiei și creșterii nivelului de trai al românilor. Pe teme prioritare, conflictele si dezbaterile politicianiste, abordările populiste nu-și au locul, când putem schimba în bine viața oamenilor, nimeni nu are dreptul să găsească subterfugii pentru a se eschiva”, a susținut deputatul Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.