Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 8, 2014 in Comunicate, Politic | 0 comments

Reducerea CAS reprezintă o măsură pentru ajutorarea mediului de afaceri, care ajută la dezvoltarea clasei de mijloc, motorul economiei românești

10556280_784547511585138_8314093728805519832_n

Declaraţie de presă

„Adoptarea măsurii Guvernului Ponta de reducere a CAS-ului la angajator cu 5 puncte procentuale reprezintă o măsură pentru ajutorarea mediului de afaceri, care ajută la dezvoltarea clasei de mijloc, motorul economiei românești. Premierul Victor Ponta și Guvernul pe care-l conduce promovează măsuri care vin să susțină economia și locurile de muncă prin reducerea taxelor, prin stimularea mediului de afaceri și prin direcționarea creșterii economice către populație.

Austeritatea și-a demonstrat limitele. Acum a venit timpul să reparăm greșelile trecutului pentru a nu repeta istoria ruşinoasă a guvernării Boc, o perioadă în care românii din cele mai vulnerabile categorii sociale au fost împovăraţi cu toate greutățile crizei, în timp ce clientela politică a regimului Băsescu – Boc se îmbogățea. Azi vedem cum același model care vrea austeritate și taxe mai mari, care vrea să sprijine economia nu prin reducerea poverii fiscale, ci prin bani luați de la populație (așa cum s-a întâmplat la tăierea salariilor și pensiilor), este susținut de ACL și Klaus Iohannis.

Clasa de mijloc trebuie ajutată să se întărească, să se dezvolte, fiind un motor important în dezvoltarea economică a țării. Pentru consolidarea clasei de mijloc, pe lângă stabilitate și predictibilitate în mediul de afaceri, Guvernul condus de Victor Ponta a inițiat un cumul de măsuri economice care să prevadă creşterea veniturilor, diminuarea cheltuielilor, creșterea investiţiilor și facilități pentru angajatori care să genereze locuri de muncă.

Reducerea CAS la angajator și eliminarea impozitului pe profitul reinvestit sunt măsuri care stimulează consumul și investițiile private, consolidând, astfel, clasa de mijloc printr-un pachet de măsuri economice pragmatice și responsabile pentru dezvoltarea economică pe termen lung a României” a declarat deputatul PSD Ana Birchall, membru al Comisiei pentru buget, finanţe și bănci din Camera Deputaţilor.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.