Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 5, 2015 in Politic, Social | 2 comments

Răspunsul primit de la Raiffeisen Bank cu privire la situația creditelor neperformante

Răspunsul primit de la Raiffeisen Bank, ca urmare a solicitării mele din data de 2 iulie 2015, în calitate de raportor al Comisiei pentru buget din Camera Deputaților, de informare a comisiei privind măsurile luate de instituțiile bancare pentru împărțirea poverii fiscale în cazul creditelor neperformante.

 

Raiffeisen_1

 

Raiffeisen_2

 

Raiffeisen_3

2 Comments

 1. Catre Doamna Deputat Ana Birchall
  Subsemnatul SPANU MARINICA CNP 1551119090056, domiciliat in BRAILA Str.Sebesului nr. 7 Bl.N 2,Sc.3 Ap.49, titular al contractului de credit de imprumut pentru nevoi personale cu ipoteca, nr:RFI 34944517270, din data 11.02.2008 incheiat cu RAIFFEISEN Bank Romania SA,
  Va inaintez petitia mea in legatura cu contractul meu de credit incheiat cu RAIFFEISEN Bank Romania SA precum si cu documentele conexe si va rog sa o analizati prin prisma legislatiei in vigoare.
  Mentionez ca nu am studii juridice, sunt „consumatorul mediu” care a aflat din presa si de la cunostinte ca pentru contracte similare cu al meu s-au pronuntat sentinte irevocabile.
  – de-a lungul perioadei derularii conventiei cu banca sus mentionata am observat ca ratele lunare pe care trebuie sa le platesc sunt mult mai mari decat consider eu ca ar trebui sa fie (comparand cu ratele celor care si-au obtinut dreptatea in instanta, deoerece in toate demersurile pe care le-am facut nu am gasit intelegerea necesara pentru rezolvarea acestuiconflict.
  In urma reesalonarilor acceptate de banca la data cand va scriu aceste randuri rata lunara pe care o am de achitat este de 635,00 CHF x rata cursului de schimb valutar 4,30 roni = 2730,50roni lunar.Asta in situatia in care eu am venitul lunar in valoare de 1835,00 roni.Banca mi-a oferit o posibilitate de conversie la cursul de schimb actual de 42,500 si as mai avea de platit cca.212500,00 roni, in conditiile in care eu am platia cca.160.000,00 roni.si ca urmare am refuzat oferta bancii.Din pacate cei aflati la guvernare, cei alesi senatori, deputati trimisi de popor sa-i reprezinte in aceste organisme de conducere nu misca un deget pentru apararea celor aflati in aceasta situatie grea ca a mea singura varianta de a scapa de aceasta caracatita raman instantele de judecata nationale cat si cele internationale. De aceea va scriu aceste randuri sa va semnalez situatia disperata in care se afla familia mea cat si a celor de zeci de mii de familii aflate in situatii similare.

  Cu stima,
  Spanu Marinica
  Telefon: 0721375241
  e-mail:[email protected]

 2. Stimata Doamna Birchall,
  Multumim pentru transparenta de care dati dovada.
  Realitatea despre negocierea cu Raiffeisen Bank este una singura : ei nu impart nicio povara.Singura reducere a fost de anulare anticipat cu 0.5 procente in ianuarie ( e vorba de cativa franci- care se aplica din februarie) dar nimeni nu spune ca de la incheierea contractului adica din 2007( in cazul meu) pana in 2010 ( cand a aparut OU 50) tot Raiffeisen mareste unilateral dobanda cu 1.5 procente.
  Nu face Raiffeisen un calcul cat a castigat din acest lucru?(care nu stiu cat de legal a fost la momentul respectiv). Nu face Raiffeisen un calcul cat a castigat din comisionul de administrare? ( care numai in cazul meu este de aprox.6300 CHF).
  Pune in garda legislativul despre caracterul retroactiv. Oare de ce?
  Si nu in ultimul rand as vrea sa spun ca Raiffeisen este precum picatura chinezeasca. ( pentru cei ce inteleg).
  In speranta c-om reusi sa ne achitam ratele,
  Va multumim anticipat

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.