Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 20, 2014 in Comunicate, Featured, Politic | 0 comments

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale trebuie să-şi dea demisia. Prin declaraţiile sale pur politice, lovește în reputația instituției prezidențiale, făcând rău României

Deputatul PSD Ana Birchall, Înalt reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene şi parteneriat cu SUA a declarat că afirmaţiile purtătorului de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale aduc grave prejudicii de imagine României târând, din nou, Administraţia Prezidenţială în mocirlă.

„Nu este prima oară când îi cer public domnului Bogdan Oprea să-şi prezinte demisia. Pe data de 30 mai, când primele informaţii privind scandalul legat de fratele preşedintelui, Mircea Băsescu s-au făcut publice, acelaşi domn Oprea a dat un comunicat, vorbind în numele Administraţiei Prezidenţiale în care declara, instituţional, că Mircea Băsescu este “victima unui şantaj”, negând acuzaţiile aduse la adresa fratelui preşedintelui, ca și cum domnul Bogdan Oprea și alți locatari ai instituției prezidențiale, ar fi avut acces la informații din dosarele pe care, conform legii, numai procurorii de caz ar trebui să le gestioneze.

Atât reacţia din 30 mai, cât şi cea de ieri a purtătorului de cuvânt Bogdan Oprea sunt iresponsabile pentru funcţia pe care o ocupă şi, în consecinţă, trebuie să atragă după sine gestul firesc al demisiei din funcţie” a afirmat Ana Birchall.

„Trebuie să oprim atacurile persistente asupra reputaţiei instituţiei Prezidenţiale din partea reprezentanţilor săi. Prin declaraţiile sale, domnul Bogdan Oprea dezinformează şi încearcă să manipuleze opinia publică cu privire la un subiect care ar trebui să nu fie în nici un fel răsfrânt asupra Administraţiei Prezidențiale” a adăugat deputatul PSD.

„În primul rând declaraţiile lui Bogdan Oprea sunt false. Bogdan Oprea minte cu intenție. Îi sugerez să citească prevederile Constituției României și atunci va afla că o demisie a preşedintelui Traian Băsescu l-ar aduce în funcţia de preşedinte al României pe domnul Călin Popescu Tăriceanu, prin calitatea sa de Preşedinte al Senatului, conform prevederilor legale” a mai declarat Ana Birchall.

„Reacţiile liderilor politici de a cere demisia preşedintelui când există suspiciuni asupra implicării sale şi a familiei sale într-un scandal atât de mare sunt fireşti. Mă aşteptam la astfel de reacţii şi din partea reprezentanţilor PDL şi PNL. Din păcate, se pare că reprezentanții dreptei aleg în continuare să susţină regimul lui Traian Băsescu, un regim care, pe zi ce trece, se dovedeşte a fi şi mai corupt” a continuat deputatul PSD Ana Birchall.

“Demisia lui Bogdan Oprea din funcția de purtător de cuvânt al Președinției se impune pentru că declarațiile sale, făcute cu intenție și manipulativ, fac rău României. Mai mult Bogdan Oprea recidivează persistând în eroarea de a atrage Administrația Prezidențială într-un scandal care dărâmă încrederea publică într-una din cele mai importante instituții ale României. Îi reamintesc pe această cale domnului Bogdan Oprea că Administrația Prezidențială, conform Constituției, reprezintă interesele României, nu interesele unui om, care vremelnic ocupă funcția de președinte” a subliniat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.