Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 29, 2016 in Economic, Politic, Social | 0 comments

Programul PSD pentru relansarea IMM-urilor

În programul de guvernare al PSD am cuprins măsuri prin care sprijinim dezvoltarea unei clase de mijloc puternice și mult mai numeroase. Obiectivul nostru este ca fiecare român care muncește din greu, contribuind la creșterea economică a României, să facă parte din clasa de mijloc şi să poată beneficia de dezvoltarea economiei.

Realitatea economică este că 99% din firmele din România sunt întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri), ce produc 60% din PIB și angajează 60% din forța de muncă din ţară. De aceea, propunem înfiinţarea Ministerului IMM-urilor, Antreprenoriatului și Turismului, care să răspundă în mod direct de nevoile acestui sector deosebit de important al economiei.

Înființarea mai multor startup-uri și creșterea competitivității acestora, astfel încât să avem noi locuri de muncă bine plătite în economie, reprezintă unul dintre principalele obiective din programul de guvernare al PSD. Astfel, schema noastră de ajutor de stat pentru startup-uri presupune până la 200.000 lei/proiect/antreprenor pentru finanțarea a 10.000 de startup-uri annual, dar şi o procedură simplificată, online, pentru depunerea și aprobarea proiectelor într-o singură zi. Domenii importante, precum industria agro-alimentară, sănătatea, turismul, mediul, industriile creative sau tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, vor avea şansa de a fi revitalizate şi dezvoltate. Dacă vom aplica aceste măsuri, putem avea 60.000 de noi locuri de muncă până în 2020 şi o creșterea anuală de 20% a numărului de firme existente în România.

Pentru că dorim să venim în întâmpinarea cerinţelor antreprenorilor români de informatizare și debirocratizare a administraţiei, în programul PSD de guvernare avem în vedere reducerea la jumătate a formularelor necesare în activitatea mediului de afaceri: obligațiile fiscale să poată fi plătite cu ajutorul internetului, depunerea de documente – exclusiv online şi interconectarea sistemelor, astfel încât să nu mai fie nevoie ca administratorii firmelor să meargă de la o instituţie la alta pentru documente similare. Mai mult, vrem să eliminăm posibilitatea hărțuirii antreprenorilor, prin realizarea unui singur control pe an, anunțat prealabil.

De asemenea, pentru microîntreprinderi, avem în vedere reducerea impozitului pe cifra de afaceri la 1% pentru toate firmele cu mai puţin de 10 angajaţi şi majorarea plafonului la cifra de afaceri pentru microîntreprinderi de la 100.000 la 500.000 de euro.

Mai multe informaţii despre cum propunem relansarea micilor investitori aici: http://indraznestesacrezi.ro/documente/2.Dezvoltarea_si_Modernizarea_Romaniei.pdf

Mai multe detalii privind măsurile noastre de relaxare fiscală şi creştere a veniturilor aici: http://indraznestesacrezi.ro/documente/3.Relaxare_fiscala_si_crestere_venituri.pdf

imm1imm1_0 imm2 imm3 imm4 imm5 imm6 imm7 imm8 imm9 imm10 imm11 imm99999

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.