Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 25, 2016 in Comunicate, Politic, Social | 1 comment

Programul de guvernare al Partidului Social Democrat propune o viziune integrată în agricultură, astfel că majorarea investițiilor dublată de măsuri de relaxare fiscală vor oferi fermierilor români șanse egale cu cei din Uniunea Europeană

indraznestesacrezi

Ana Birchall (PSD): Programul de guvernare al Partidului Social Democrat propune o viziune integrată în agricultură, astfel că majorarea investițiilor dublată de măsuri de relaxare fiscală vor oferi fermierilor români șanse egale cu cei din Uniunea Europeană

DECLARAȚIE DE PRESĂ

 

În contextul campaniei electorale care a debutat pe 11 noiembrie, deputatul PSD Ana Birchall a prezentat românilor din Vaslui principalele măsuri din domeniul agriculturii cu care Partidul Social Democrat vine în fața alegătorilor în această toamnă. Plata avansului la subvenție pentru fermieri până la 15 octombrie şi plata integrală până la 31 martie, programe pentru susținerea produselor deficitare, eliminarea impozitului pe terenuri sau utilaje agricole, precum și TVA zero pentru toate materiile prime și serviciile din agricultură reprezintă doar câteva dintre măsurile prevăzute. Deputatul PSD consideră acest program o adevărată șansă pentru zonele mai defavorizate, preponderent agricole, cum este județul Vaslui pe care îl reprezintă în Parlament: „Un punct anume accentuat în întâlnirile cu alegătorii noștri din Vaslui din ultimele zile a fost că agricultura este un domeniu de importanță strategică pentru România ce trebuie să beneficieze neîntârziat de programe majore de investiții”.

„Agricultura de subzistență este de o formulă de compromis ce ține pe loc agricultorii români. Investițiile în infrastructura de irigații reprezintă un domeniu esențial de intervenție ce va permite acestui sector să producă predictibil, dincolo de capriciile climei, și cu o eficiență mult crescută față de cea actuală”, a declarat Ana Birchall.

“Plata întârziată a subvențiilor de către guvernul actual a făcut ca fermierii noștrii să nu poată concura de la egal la egal cu cei din Uniunea Europenă. Partidul Social Democrat va asigura plata la timp a subvențiilor redând celor 950.000 de fermieri români competitivitatea. Același pachet de măsuri prevede că impozitul pentru tractoare şi utilaje agricole va fi eliminat integral începând cu 2018, iar până în 2020 se va efectua de către stat cadastrarea tuturor terenurilor agricole. Altă inițiativă extrem de bine-venită prevede TVA 0 la toate materiile prime şi serviciile din agricultură de la 1 martie 2017. Începând cu marja de profit crescută a fermierilor și până la prețul scăzut la alimente, impactul unei astfel de măsuri este esențial”, a subliniat deputatul social-democrat.

Deputatul vasluian, Ana Birchall, a conchis oferind asigurări că “Programul de guvernare al Partidului Social Democrat propune o viziune integrată în agricultură, astfel că majorarea investițiilor dublată de măsuri de relaxare fiscală, precum eliminarea impozitului pe terenurile lucrate, vor oferi fermierilor români șanse egale cu cei din Uniunea Europeană”.

1 Comment

  1. Peste ani, cineva, care va dori să scrie un studiu sau o teză de doctorat sau o carte despre situația politică a României din această lungă perioadă de tranziție, se va întreba și va cerceta cui a aparținut casa de la nr. 276 în fața căreia v-ați fotografiat, printre tufele de mușețel pentru această campanie electorală… Fotografiile și ziarele sunt istorii ale clipei… Mult succes în campania electorală! Gândiți-vă la persoanele defavorizate, la cele aflate în dificultate, dar nu uitați nici oamenii obișnuiți care trag din greu și nu au parte decât de taxe și impozite!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.