Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 14, 2015 in Aparitii media, International, Politic | 0 comments

Principalele declaraţii în emisiune la Antena 3 – 13 septembrie

Referitor la declarațiile lui Traian Băsescu pe tema crizei refugiaților: “Aceste declarații sunt un model de răspuns ce face diferența între adevărați oameni de stat, care chiar au interesul României și iubesc această țară, și unii care își dau cu părerea într-o manieră exclusiv populistă, extremistă, în scop personal electoral.

În această problemă s-au consultat toate instituțiile statului, pornind de la Președinție și de la Ministerul de Interne. Eu am fost în dialog pe această temă cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe încă din iunie anul trecut, iar pe 23 iunie Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, pe care o conduc, a transmis o opinie Comisiei Europene, prin care noi am spus exact că dorim să se respecte principiul voluntariatului. Suntem solidari, pentru că trebuie să avem un anumit comportament european, dar această solidaritate trebuie să țină cont, în primul rând, de experiența, de expertiza, și de capacitatea noastră de integrare a acestor oameni, luând în considerare inclusiv riscurile de securitate.

Pentru mine, o asemenea declarație este de condamnat, nu face altceva decât să servească interesului pur electoral al domnului Băsescu și al partidului său, merge pe o nișă lăsată liberă de Vadim, iar eu cred că România nu are nevoie de așa ceva”, a declarat Ana Birchall, duminică, în emisiune la Antena 3.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.