Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 8, 2014 in Comunicate, Featured, Politic | 0 comments

Prin măsurile promovate de Guvernul Ponta în agricultură, vasluienii au în sfârșit siguranța unui partener de încredere în dezvoltarea agriculturii pentru fermieri, inclusiv pentru micii fermieri din județ

10629593_569073966537709_2572957402833538979_n2

COMUNICAT DE PRESĂ

„Dezvoltarea potențialului agricol în județul Vaslui trebuie să reprezinte o prioritate pentru clasa politică. Prin măsurile promovate de Guvernul Ponta în agricultură, și fermierii din Vaslui au în sfârșit un partener de încredere, care vine cu măsuri economice și de echitate socială, atât pentru dezvoltarea agriculturii pentru fermieri, inclusiv pentru micii fermieri, dar și pentru creșterea nivelului de trai pentru vasluieni” a declarat deputatul PSD de Vaslui Ana Birchall.

„Este evident că domnul Klaus Iohannis nu înțelege agricultorii români, acuzând, în programul său politic, asistența statului în viața micilor fermieri ca sursă a problemelor din agricultură. Klaus Iohannis nu vine cu nicio soluție concretă de dezvoltare a agriculturii românești, arătând că este un adevărat continuator al regimului Băsescu, care a tăiat pensii și salarii și a dus economia României la sapă de lemn, sădind ură și dezbinare în societatea românească.

Prin politicile promovate, Victor Ponta a demonstrat, prin fapte, nu vorbe, că România poate redeveni ce a fost odată și anume „Grânarul Europei”. Aproape un milion de agricultori din România își desfășoară activitatea în ferme de familie sau au mici proprietăți. Guvernul condus de Victor Ponta a promovat și promovează politici care să ajute fermierii și micii fermieri, a crescut cu 5,6% pensia pentru agricultori, a scăzut TVA-ul la pâine, a acordat despăgubiri de la buget pentru fermierii afectați de secetă. Mai mult, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, sub conducerea domnului vicepremier Daniel Constantin, a plătit la timp subvențiile din agricultură blocate de PDL, dând o șansă producției agricole, a redus impozitul pe venit pentru fermierii care au culturi agricole calamitate și a redus cheltuielile la livrarea apei destinate irigațiilor pentru agricultori, de exemplu” a arătat deputatul PSD.

„Reconfirmând cât de importantă este agricultura pentru România, ieri, Guvernul Ponta a aprobat Hotărârea care permite acordarea avansurilor pentru plata directă la hectar, venind în întâmpinarea a cel puțin un milion de fermieri. De asemenea, Guvernul a aprobat suplimentarea cu 10,6 milioane de lei a schemei de ajutor pentru agricultură ecologică, instituirea unei scheme de ajutor de minimis prin care se acordă compensații în cuantum total de peste patru milioane de lei în sectorul apicol.
Ne-am ținut de cuvânt! România a reînceput să-și valorifice potențialul real care exista în agricultură, având o agricultură din ce în ce mai performantă. Subvențiile în 2014 sunt duble față de anul 2009, fiind un ajutor real pentru fermieri și micii fermieri. Producția în 2013 a fost una foarte bună, iar semnalele pentru 2014 sunt încurajatoare. Putem redeveni „Grânarul” Europei, dacă vom continua politicile ultimilor doi ani în agricultură, transformând România în exportator major de produse agro-alimentare, continuând reducerea TVA la alte produse agro-alimentare, dar și prin susținerea agriculturii ecologice și a produselor tradiționale românești.

Munca micilor fermieri nu trebuie să fie dată la troc pe promisiuni electorale ale unor candidați fără un proiect de țară, continuatori ai regimului Băsescu, așa cum este Klaus Iohannis, ci valorificată prin faptele unei guvernări responsabile. Prin modelul economic și social promovat de Victor Ponta, și fermierii din Vaslui au siguranța și predictibilitatea unor măsuri care dezvoltă în continuare agricultura, pentru o Românie puternică în Europa și în lume” a precizat Ana Birchall, deputat PSD de Vaslui.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.