Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 9, 2017 in Economic, International, Politic, Social | 0 comments

Prin măsurile adoptate astăzi dovedim că ne ținem de cuvânt și punem în aplicare Programul de guvernare pentru care am fost aleși!

Prin măsurile adoptate astăzi în cadrul ședinței de Guvern am continuat să îndeplinim promisiunile pentru care ne-a fost încredințat votul alegătorilor. Astfel, conform Programului de guvernare asumat, Guvernul a adoptat o serie de acte normative care să vină în sprijinul românilor, dintre care aș aminti: Ordonanța de Urgență pentru susținerea industriei de apărare, Memorandumul pentru crearea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), Hotărârea de Guvern prin care 13 noi medicamente intră pe listele celor acordate compensat și gratuit, și Nota pentru continuarea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Crearea unui Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții este una dintre prioritățile noastre din Programul de guvernare. Prin Memorandumul aprobat astăzi se pun bazele acestui instrument extrem de important pentru economia românească, care are drept scop dezvoltarea și finanțarea proiectelor de investiții rentabile și sustenabile, crearea de noi locuri de muncă, conturarea premiselor pentru a dezvolta clasa de mijloc din România și susținerea financiară atât a investiţiilor în agricultură, în domeniul farmaceutic, în apărare, dar mai ales a celor din infrastructura rutieră.

Continuarea Programului Oficial de Internship al Guvernului și în anul 2017 este o măsură foarte apropiată sufletului meu pe care vreau să o implementez și în procesul pregătirii Președinției României la Consiliul European în 2019. În calitate de președinte al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților am sprijinit și am încurajat tineri să participe la programul de internship al Camerei Deputaților. Acest program mi-a oferit ocazia să cunosc și să lucrez alături de tineri frumoși, inteligenți, cu idei nobile, pe care sper să îi văd în curând pe scena politică. Îi invit pe cei care doresc să se implice în Programul de Internship al Guvernului pentru 2017 să opteze pentru a-și desfășura activitatea în cadrul cabinetului ministrului delegat pentru Afaceri Europene, familiarizându-se astfel cu acest domeniu de importanță majoră pentru politica externă a României.

Prin măsurile adoptate astăzi dovedim că ne ținem de cuvânt în fața românilor și că punem în aplicare, punct cu punct, Programul de guvernare pentru care am fost aleși!

http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/fond-suveran-de-dezvoltare-i-investitii-pentru-administrarea-i-valorificarea-eficienta-a-participatiilor-statului

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.