Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 10, 2016 in Politic, Social, VIDEO | 0 comments

Primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată a primit astăzi sentinţa definitivă în procesul în care a fost judecat pentru crime împotriva umanităţii

​​Primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată a primit astăzi sentinţa definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care a fost judecat pentru crime împotriva umanităţii.

Am susţinut în mai multe rânduri, inclusiv într-una din declaraţiile politice de la începutul mandatului meu de deputat, necesitatea identificării şi pedepsirii conform legii a vinovaţilor pentru ororile inimaginabile şi moartea a mii de români ucişi în închisorile comuniste.

Chiar dacă acest verdict apare foarte târziu pentru oamenii nevinovaţi care au suferit şi au murit din cauza regimului totalitar, este important să existe o reparaţie morală şi legală faţă de aceştia şi faţă de amintirea lor. Unul dintre imperativele românilor care au ieşit în stradă în 1989, riscându-şi propria viaţă, a fost dorinţa de a se face dreptate, iar cei care i-au umilit şi torturat să fie pedepsiţi. Sentinţa de astăzi arată că jertfa lor nu a fost în zadar!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.