Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 17, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Primirea de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene a ambasadorului Republicii Turcia, Osman Koray Ertaș

Alături de ambasadorul Republicii Turcia în România, Excelența Sa, domnul Osman Koray Ertaș

Mulțumiri pentru fotografii domnului Robertin Cristea!

Ana Birchall: România mizează pe aprofundarea relației bilaterale, cu accent pe dimensiunea economică, și cred că este foarte important să găsim modalitățile optime de a ne sprijini reciproc în fața provocărilor ce se profilează la orizont

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, l-a primit vineri, 17 februarie 2017, pe ambasadorul Republicii Turcia, Osman Koray Ertaș.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a reiterat că Turcia a fost și rămâne un partener important al României, atât în plan politic, cât şi economic, realități confirmate inclusiv de soliditatea parteneriatului strategic dintre țările noastre. De asemenea, oficialul român a exprimat satisfacția pentru dinamica relației bilaterale, care are la bază o relație de prietenie tradițională strânsă.

România mizează pe aprofundarea relației bilaterale, cu accent pe dimensiunea economică, și cred că este foarte important să găsim modalitățile optime de a ne sprijini reciproc în fața provocărilor ce se profilează la orizont”, a declarat ministrul delegat Ana Birchall.

În cadrul întâlnirii, ministrul delegat a reconfirmat sprijinul României pentru dezvoltarea relațiilor dintre Turcia și Uniunea Europeană, subliniind faptul că procesul de aderare, în conformitate cu acquis-ul UE și pe baza îndeplinirii angajamentelor asumate, rămâne un element central al relației UE-Turcia.

Ministrul delegat Ana Birchall a subliniat necesitatea continuării punerii în aplicare a Acordului UE-Turcia în domeniul migrației și a apreciat eforturile Turciei în gestionarea migrației, prin găzduirea pe teritoriul său un număr mare de refugiați.

Ambasadorul turc a adresat mulțumiri pentru sprijinul consecvent al României în favoarea aderării Turciei la Uniunea Europeană.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://mae.ro/node/40546

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.