Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 13, 2014 in Comunicate, Featured, Politic | 0 comments

Primele microbuze școlare din colegiu vor ajuta copiii de pe Valea Tutovei să ajungă la școală în condiții civilizate și sigure.

10346203_551529648292141_2977263436970107321_n

Comunicat de presă

Deputatul PSD Ana Birchall a declarat astăzi, la predarea microbuzelor școlare pentru comunele Coroiești, Tutova și Perieni, că „Ne ținem de cuvânt. Dotarea comunităților locale cu microbuze școlare este una dintre prioritățile Executivului și ale mele, fiind o parte importantă din programul meu politic de deputat al acestui colegiu. Punând umărul la dezvoltarea comunităților, ne facem datoria față de cei care ne-au ales.”

„Comunele Tutova, Coroiești și Perieni au primit microbuzele școlare de care aveau nevoie de atâția ani. Sacrificiile pe care copiii de la țară le fac pentru a ajunge la școală, prin noroi, vânt, arșiță, ploaie și zăpadă, pe distanțe de kilometri întregi, nu sunt normale pentru România anului 2014. Îmi aduc aminte ce însemna, în copilăria mea, să înfrunt crivățul dimineții, mergând cu tatăl meu spre școala din Fulga de Jos. Prin acest mic ajutor, copiii ajung în condiții civilizate și sigure la școală și nu mai pierd timpul pe care l-ar putea folosi să învețe, să se odihnească sau chiar să se joace. Este o măsură de normalitate și de civilizație pentru copiii noștri” a declarat Ana Birchall.

„În următoarea perioadă de repartizare, celelalte comune din colegiul meu uninominal (Alexandru Vlahuță, Băcani, Dragomirești, Gherghești, Ibănești, Pochidia, Pogonești, Puiești și Voinești) vor primi microbuze școlare, conform programării MDRAP. Achiziția face parte dintr-un program național de înzestrare a comunităților locale cu microbuze școlare” a arătat Ana Birchall.

„Le mulțumesc primarilor de pe Valea Tutovei și domnului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, pentru extraordinar de buna colaborare în realizarea acestui proiect. La nivel central, transmit mulțumiri cu totul deosebite domnului Prim-ministru Victor Ponta, precum și domnului Liviu Dragnea, Viceprim-ministru și Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru că arată prin fapte, nu vorbe, importanța pe care o are accesul la educație în dezvoltarea României” a precizat deputatul PSD.

„Dincolo de bătăliile politice ale ultimilor 10 ani, diferențele între lideri se văd în diferențele din rezultatele asupra vieții românilor. Este necesară o schimbare până la capăt, pentru că doar așa putem construi pentru viitor. Accesul la educație reprezintă o parte integrantă din această schimbare. Fiecare copil de la țară trebuie să aibă dreptul să meargă la școală. Și dacă celui mai defavorizat dintre noi îi este bine, atunci avem o mare șansă ca întregii societăți să îi fie bine. Doar uniți putem merge înainte” a arătat Ana Birchall.

„Accesul la educație nu este o favoare, ci o obligație pe care trebuie să o asigurăm copiilor noștri de la prima zi și până în ultima zi de școală. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educație, pentru accesul la educație a unui copil, indiferent că se află în mediul rural sau în mediul urban, nu este o cheltuială, ci o investiție în prezentul, dar mai ales în viitorul copiilor noștri. Educația este cea mai bună zestre pe care putem să i-o dăm unui copil. Sunt mândră de această realizare și am încrederea că satul românesc, cu oamenii săi demni și muncitori, va continua să crească și să promoveze adevăratele valori ale României” a mai declarat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.