Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 18, 2013 in Politic | 0 comments

Vizita in New Delhi, India – noiembrie 2013

Impreuna cu conducerea partidului Bharatiya Janata Party (BJP)

La sediul partidului Bharatiya Janata Party (BJP)

Impreuna cu conducerea partidului Bharatiya Janata Party (BJP)

 

Impreuna cu Shobhana Bhartia

 

Impreuna cu o parte din membrii Asociatiei India Romania.

 

Cu dl.Pavez Dewan, secretar de stat in ministerul Turismului, New Delhi, India

La finalul discutiilor cu secretarul general si membrii din conducerea FICCI, una dintre cele mai puternice camere de comert din India.

Cu dl. Sumanta Chaudhuri, joint secretary, Ministerul Comertului si Industriilor, India.

Vizita în India a debutat cu întâlnirea pe care am avut-o cu conducerea partidului Bharatiya Janata Party (BJP), al doilea partid ca reprezentare parlamentară din India, partid care deţine preşedinţia Grupului de prietenie India-România. Am fost foarte plăcut impresionată de entuziasmul cu care am fost primită la sediul BJP, unde am discutat, în principal, liniile politice pe care am putea să colaborăm în viitor.Prânzul l-am petrecut în compania unei foarte bune prietene, Shobhana Bhartia, președinta și directorul editorial al trustului Hindustan Times Group. Shobhana a fost parlamentar al Indiei, membră a Camerei Superioare a Parlamentului Indian (Rajya Sabha), după o carieră absolut impresionantă în media; a fost prima femeie și cea mai tânără, care a ocupat funcția de director executiv în cadrul redacției unei publicații naționale în India. Familia Shobhanei se numără printre cele mai bogate din India. Mă bucur că am convins-o să vină în România să vadă acasă cum ţara noastră poate deveni un hub pentru investiţiile indiene în UE şi în mod special în regiunea noastră.

Tot astăzi m-am întâlnit şi cu reprezentanţii ASOCHAM, una din Camerele de Industrii și Comerț din India. Mă bucur foarte mult că în urma discuțiilor pe care le-am avut cu reprezentanții ASOCHAM, oamenii de afaceri s-au arătat foarte interesați de oportunitățile de investiții în farmaceutice, transporturi, energie sau agricultură. ASSOCHAM a răspuns pozitiv invitației mele de a veni în România cu o delegație de oameni de afaceri, cel mai probabil la începutul anului viitor. Cred că orice pas care ar putea să îmbunătăţească relațiile comerciale România – India este binevenit.

Mâine mă voi întâlni cu reprezentanții Ministerului de Externe al Indiei și cu membrii Asociației Indo-Române. Voi reveni cu detalii.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.