Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 16, 2013 in Politic | 1 comment

Prima zi de scoala

a inceput…cu aceleasi emotii pentru boboci, parinti, bunici si dascali…cu bucuria revederii pentru cei mai mari.

Pentru foarte multi copii, prima zi de scoala inseamna o schimbare majora, intrarea intr-un nou capitol al vietii, care trebuie sa le deschida perspective pentru viitor.

Succes elevilor care reintra de astazi in salile de clasa.  Asa cum i-am spus si baiatului meu, Andrutu, si lor le impartasesc un sfat primit de la  bunica mea acum  multi ani, tot intr-o zi de inceput de scoala: “ce ai in cap si in suflet nu poate sa iti ia nimeni niciodata”.

Bafta si un an plin de bucurii si impliniri!

1 Comment

 1. Vreau sa spun ceva ce probabil ff multi gandim si simtim f des despre acest eveniment.
  Nu mi-a placut prima zi de scoala niciodata. Ea marcheaza inceputul anului scolar si sfarsitul vacantei. Sigur, daca scoala ar fi altfel… dar avem un mare DACA.. Scoala e construita in jurul sistemului si al profului , nu al elevului. Elevul e desfiintat ca persoana si personalitate. E abuzat. Elevii sunt nefericiti si se influenteaza reciproc negativ fiind nefericiti, in loc sa se inspire reciproc prin idealurile personale specifice varstei.
  Elevii si colectivele de elevi, grupati pe preferintele lor personale si pe anumite criterii cheie bine studiate, ar putea fi surse de inspiratie pt societate si factori principali de decizie in problemele fundamentale ale omenirii sau comunitatii.
  Copiii ar tb sa decida in probleme precum interventia in Siria sau nivelul datoriei publice. Pt ca ei sunt cadoul facut de natura societatii tocmai pt aceste lucruri.
  Adultii aflati la putere isi urmaresc DOAR interesele lor personale si de grup.
  Scoala in forma care este ea acum e un mare rau… Asta gandesc eu

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.