Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 7, 2012 in Politic | 3 comments

Pentru o Romanie normala, conflictul politic trebuie sa ia sfarsit

Intreţinerea conflictului politic de către Traian Băsescu şi PDL fac mult rău României şi este cazul ca această abordare distructivă să înceteze.

Românii s-au săturat de scandalurile şi conflictele politice din ultimii 8 ani, care au fost întreţinute, în special, de Traian Băsescu. Astfel, atât la alegerile locale din 10 iunie, cât şi la referendumul din 29 iulie, cetăţenii au arătat foarte clar, prin votul dat, că doresc o Românie normală, cu politicieni responsabili, în care abordarea generală să fie una constructivă. Acestă luptă sterilă trebuie să ia sfârşit, iar toate partidele politice şi toţi liderii politici responsabili trebuie să fie interesaţi nu doar să puncteze la nivel retoric şi politic, ci să fie interesaţi să construiască o Românie de care să fim mândri.

Uniunea Europeană nu trece prin cea mai liniştită perioadă a sa, iar lucrul acesta afectează inevitabil România. Acum, mai mult ca oricâd, avem nevoie de un climat politic stabil. Noi, USL, ne-am propus să construim o Românie modernă şi prosperă, iar pe toţi cei care împărtăşesc aceeaşi dorinţă îi invităm să adopte o abordare constructivă, nu una distructivă, să ofere propuneri şi soluţii, nu atacuri la persoană şi conflicte inutile.

3 Comments

 1. Experienţa m-a învăţat că este mai bine să te debarasezi cât mai iute de oamenii care pretind că sunt ceea ce nu sunt. (San Wood)

  ….sau daca il preferati pe Cicero:

  Nu există ceva mai imoral decât purtarea acelora care caută să apară ca oameni de treabă, tocmai atunci când sunt mai necinstiţi.

 2. Ideal ar fi sa va bateti in idei, dar realmente situatia e la fel si la USL, un atac la persoana continuu in toate directiile.
  Acuma stiu ca o sa va supar dar si multstimatul premier a facut atacuri la persoana pe banda rulanta.
  Nu retin in afara de „tva la incasare” alte chestii pe care sa le fi propus.
  Se apucase Igas sa faca cate ceva pe la minister si deodata si-a dat seama ca in situatia de fata nu se poate face nimic.
  Este IMPOSIBIL ca voi socialistii si cu liberalii sa ajungeti la o intelegere coerenta asupra unui program de guvernare comun.
  Liberalii vor sa taie din functionarime si bugetari ca prin branza, sa impinga sistemul de sanatate in privat pe langa cel al educatiei. Or nu stiu cum o sa rezolvati treaba asta. Toata lumea spera ca Basescu sa plece ca USL sa se rupa inainte de alegeri, insa situatia o sa fie ciudata cand o sa trebuiasca sa va impartiti colegiile. in teritoriu USL e subred spre foarte subred si gata sa pocneasca.
  Basascu se intoarce, Crin pleaca, Liberalii aleg pe altul. Nu se stie pe cine aleg.
  basescu o sa fie conflictual pentru ca Basescu a pierdut capital electoral tocmai pentru ca a incetat o perioada cu scandalul. Basescu e pus acolo de popor ca sa urle la parlamentari, nu stiu de ce nu realizati…

 3. Românii s-au săturat de scandalurile şi conflictele politice din ultimii 8 ani, care au fost întreţinute, în special, de Traian Băsescu. Astfel, atât la alegerile locale din 10 iunie, cât şi la referendumul din 29 iulie, cetăţenii au arătat foarte clar, prin votul dat, că doresc o Românie normală, cu politicieni responsabili, în care abordarea generală să fie una constructivă. Acestă luptă sterilă trebuie să ia sfârşit, iar toate partidele politice şi toţi liderii politici responsabili trebuie să fie interesaţi nu doar să puncteze la nivel retoric şi politic, ci să fie interesaţi să construiască o Românie de care să fim mândri.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.